Menu

.      

Meremäe mäel ja mäe all, Toompeal ja all-linnas, esimeses Eestis ja tagamaa Eestis …

Mitte milleski ei saa kindel olla. Ärkad hommikul ja kuuled, et maavalitsusi ei ole enam tarvis. Anname võimu (kohustused) omavalitsusliitudele!? Aga Saaremaal on ainult üks omavalitsus? Võrumaa Omavalitsuste Liitu jääb pärast haldusreformi neli korda vähem omavalitsusi kui praegu. Võru linn on silma paistnud omavalitsusliitu astumiste ja väljaastumiste arvu poolest. Milline on sellise liidu suutlikus, kuhu tullakse ja kust lahkutakse?

Mõnel teisel hommikul kuuled, et Meremäe valla volikogu demokraatlik otsus ei maksa midagi, sest rohkem maksavad mingisugused kokkulepped. Mõned asjamehed summeerisid Setumaa valdade volikogude hääled ja ennustasid tulevikku selle põhjal. Setude sundliitmine üheks pereks (vallaks) on nagu sundabielu või perevägivald.

Mõned julgemad setud on otse välja öelnud, et miks peab liituma Värskaga, sest nad ei ole Värskas kordagi või on siis ainult paar korda käinud. Ilma kohtamas käimiseta abielu ei teki.

Mõnel kolmandal hommikul kuuled, et Valga ja Valka vahel hakatakse eestlaste järele luurama. Pealinna sadamast ei ole kuulda olnud, et hakatakse soomlaste järele luurama!? See Valka ja Valga ostuteema pidi võetama isegi Eesti Euroopa Liidu eesistumise päevakavva. Tule taevas appi!

Mõnel neljandal hommikul ärgates kuuled, et Eestimaal on vabatahtlikke päästjaid rohkem kui kutselisi. Usu või ära usu. Võib-olla kuuleb varsti, et meil võiks olla vabatahtlik riigikogu. Maakonnad, seni kuni need on veel olemas, võiksid aasta omavahel ära jagada ja nii oleks iga maakonna vabatahtlikud kolm nädalat riigikogus vabatahtlikult asju arutamas. See oleks selline ilus õhina- ja tuhinapõhine rahvaesindus.

Ja nagu kõigi nende jaburduste kinnituseks töötas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus välja meie uue brändi, mida rahvusringhäälingu ühes saates nimetati korduvalt lihtsalt plönniks, mis olevat isegi hullem kui 15 aastat tagasi sünnitatud Welcome to Estonia, mis tõi toona tegijatele üle kümne miljoni krooni.

ARVAMUS