Menu

.      

Kellest saab uus maavanem?

Võru maavanem Andres Kõiv vahetult pärast ametisseasumist oma töökabinetis 2010. aasta sügisel. Tõenäoliselt tuleb tal jätkata nüüdki viis järgmist aastat.    Foto: Võrumaa TeatajaMAAVANEMA VALIMINE • Kuivõrd sel laupäeval täitub praegusel Võru maavanemal Andres Kõivul ametis viis aastat ja sellega lõppeb tema ametiaeg, on kerkinud esile küsimus uuest maavanemast.

Pingeid on üles kruvinud praeguse maavanema varasem teade, et pärast viit aastat paneb ta ameti maha ja siirdub tööle erasektorisse. Kes siis tema koha endale saab? Maavanema ametikohal pole enam seda hiilgust mis paarkümmend aastat tagasi, paljuski seetõttu, et valik tehakse poliitilistes tagatubades. Ometi annab maavanema ametikoht võimaluse midagi maakonna heaks ära teha või siis end näidata ja koguda poliitilist kapitali, et siirduda riigikogusse.

Võrumaal on juba välja pakutud mitmeid kandidaate. Näiteks Võru linnavolikogu liige ja Keskerakonna Kagu-Eesti koordinaator Toomas Paur ütles, et kuivõrd valitsusliidus on kolm partnerit, siis eeldatakse, et Kagu-Eesti maavanemad jagatakse parteide vahel võrdselt.

{fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD