Menu

.      

Elukaaslase last rängalt vigastanud mehe süüdimõistmine jõustus

FOTO: VT

Oma elukaaslase väikest tütart rängalt vigastanud Egert Mustale kahes alama astme kohtus mõistetud üheksa-aastane vangistus jõustus esmaspäeval lõplikult.

Harju maakohus tunnistas tänavu 15. aprillil 33-aastase Musta süüdi korduvas kehalises väärkohtlemises ja eluohtliku tervisekahjustuse tekitamises ning mõistis talle liitkaristuseks üheksa-aastase vangistuse. Karistuse kandmise algusajaks luges maakohus Musta kahtlustatavana kinnipidamise päeva ehk mullu 18. septembrit. Mustalt mõistis maakohus kannatanu esindaja kasuks välja ka 50 000 eurot ja riigi tuludesse menetluskulud 2922,63 eurot.

Juuni alguses jõudis lahendini Tallinna ringkonnakohus, jättes vangistusaja muutmata, küll aga suurendas Musta süükoormat. Ringkonnakohus muutis maakohtu otsuse põhiosa, lugedes piinamise Egert Musta poolt toimepanduks otsese tahtlusega, mitte kaudse tahtlusega, nagu oli maakohtu otsuses. Muus osas jäi maakohtu otsus muutmata.

Prokurör taotles maakohtu otsuse tühistamist osas, mis käsitles piinamise ja raske tervisekahjustuse tekitamist kaudse tahtlusega, ning nende eest mõistetud üksikkaristuste osas. Prokurör leidis, et Must tulnuks mõista süüdi tegude toimepanemises otsese tahtlusega ning talle tulnuks määrata liitkaristuseks 12-aastane vangistus.

Ringkonnaohus mõistis piinamist käsitleva paragrahvi järgi rangema karistuse, leides, et see tegu oli toime pandud otsese tahtlusega. Raske tervisekahjustuse tekitamise osas ringkonnakohus aga nõustus maakohtuga, leides, et see tegu ei olnud toime pandud otsese tahtlusega vaid kaudse tahtlusega.

Kaitsja taotles piinamise osas Egert Musta õigeksmõistmist ning raske tervisekahjustuse tekitamise süüdistuse ümberkvalifitseerimist raske tervisekahjustuse tekitamiseks ettevaatamatusest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt on eeluurimisega tuvastatud, et Must peksis mullu 3.-16. septembril Maardus asuvas majas oma elukaaslase tütart, põhjustades talle valu ja tervisekahjustusi, nende hulgas ühe eluohtliku vigastuse.

Kohtuistungil tunnistas Must end süüdi osaliselt.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD