Menu

.      

Suure Munamäe jalamile paigaldatakse National Geographic (NG) kollane aken

Suur Munamägi Haanja kõrgustiku keskosas paiknev Eesti ja Baltimaade kõrgeim tipp 318 m merepinnast. Suure Munamäe tipus asub 1939.a. ehitatud vaatetorn (29m), kust avaneb suurepärane panoraamvaade kuni 50 km raadiuses Haanja kõrgustiku vaheldusrikkale maastikule.

Suur Munamägi on Haanja kõrgustikule iseloomulik reljeefi suurvorm. Suur Munamägi asub Haanja looduspargis, mis on ühtlasi ka NATURA 2000 ala. Suur Munamägi jääb sihtkaitsevööndisse, kus säilitatakse metsakooslustele omast liigilist ja vanuselist struktuuri, maastikuilmet ja kaitstakse liikide elupaiku.

Eesti ja Baltimaade kõrgeima tipuna on Suur Munamägi tuntud ning armastatud turismikoht ning koos vaatetorniga Võrumaa ja Lõuna-Eesti sümboliks. Suur Munamägi ja seal asuv vaatetorn on üheskoos nii loodusobjekt (kõrgeim tipp Eestis, jääaja mõjul tekkinud maastik, kaitstavad loodusväärtused), kui ka Eesti turismi ajalugu tutvustav objekt (1930-ndatel hakati Eestis propageerima siseturismi ning Suure Munamäe vaatetorn oli üks esimestest). Haanja ise (Suure Munamäe ümbrus) on teada tuntud koht nii loodust armastavale ja kohalikke traditsioone hindavale austavale (nt suitsusaun) puhkajale kui ka tervist ja aktiivset puhkust hindavale turistile (Haanja suusarajad).

„Kollane aken Suure Munamäe jalamil annab võimaluse sellele kõigele tähelepanu pöörata. Lisaks on sealsamas, raami soovitud asukoha kõrval, kohalikust toorainest toitu valmistav pererestoran, kus lisaks toidule pakutakse kaugtöövõimalusi tänu ülikiirele internetiühendusele ning toimuvad iganädalased filmiõhtud“ ütles Juri Gotmans. Allikas Haanimaa Uma Leht

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD