Menu

.      

Alkoholiaktsiisi tõus on tuleval aastal kavandatust poole väiksem

Võrumaa Teataja

Valitsus otsustas neljapäevasel kabinetiistungil, et alkoholiaktsiisi tõus on tuleval aastal kavandatust poole väiksem, vahendas Kanal 2 uudistesaade "Reporter".

Valitsus arutas neljapäevasel kabinetiistungil, kas jätta ära veebruari planeeritud alkoaktsiisi tõus. Rahandusministeerium leiab, et see on hädavajalik hoidmaks ära 80 miljoni euro suuruse maksuaugu teke.

Peaminister Jüri Ratase sõnul kuulas valitsus ära rahandusministeeriumi ja ka teiste ametkondade analüüsid ning oli võimalus tõdeda, et alkoholi tarbimine on vähenenud.

"Vaatasime ka põhjalikult laiemaid majanduslikke mõjusid, mis on seotud piirikaubandusega. Kabineti otsus on, et järgmisel aastal saab alkoholi aktsiisi tõus olema varem kavandatust poole väiksem – siidri ja õlle osas üheksa protsenti ja kange alkoholi puhul viis protsenti," ütles Ratas.

Rahandusminister Toomas Tõniste sõnul tekib alkoholiaktsiisi tõusu vähendamisega 10 miljoni euro suurune maksuauk, mida on kavas katta dividendide laekumisega.

Kehtiva seaduse kohaselt peaks õlle aktsiis kerkima 1. veebruarist 17,65, siidri aktsiis 17,89 ning kange alkoholi aktsiis 10 protsenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD