Menu

.      

Tuleõnnetustes on tänavu hukkunud 36 inimest

Päästeameti täpsustatud andmetel on tänavu 11 kuu jooksul tulekahjudes hukkunud kokku 36 inimest.

Käesoleva aasta esimese 11 kuu jooksul on täpsustatud andmetel tulekahjudes hukkunud kokku 36 inimest, neist neli novembris, edastas päästeamet. Eelmise aasta samal perioodil kaotas tules oma elu 33 ning aasta lõpuks kokku 39 inimest. Käesoleva aasta oktoobri lõpu seisuga oli tulekahjudes vigastada saanud 87 inimest, mullu sai sama ajavahemiku jooksul tulekahjudes vigastada 91 inimest.

Päästeameti arendusosakonna nõuniku Helina Uku sõnul j hukkus tänavu tulekahjudes elu kaotanud inimestest 15 suitsetamisest alguse saanud tulekahjus, neist omakorda 13 suitsetasid magamisasemel või tugitoolis. Ka möödunud aastal oli suitsetamine hukkunuga tulekahjude peamine tekkepõhjus.

Elektriseadmetest, nagu näiteks soojapuhurist või valgustist alguse saanud tulekahjudes hukkus neli inimest. Viis inimest hukkusid hoones, mis oli tules sedavõrd hävinud, et põlengu tekkepõhjust välja selgitada ei olnud enam võimalik.  Kuus inimest hukkusid vingumürgitusse olukorras, kus põlemisprotsess oli kontrollitud ning hoonetulekahju ei olnud.

Enamus hukkunuga tulekahjusid toimusid eluhoones või muus aastaringseks elamiseks kohandatud hoones ning tulekahju avastamise hetkel oli hoone enamasti kas lausleekides või sisuliselt maha põlenud.

14 inimest hukkus hoones, kus puudus suitsuandur ja kolm inimest hoones, kus suitsuandur küll oli majapidamises, aga laest alla võetud või ilma toiteallikata. Seitse inimest hukkusid hoonetes, kus nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur hakkas tööle.

Tänavu tulekahjudes hukkunud inimest 28 ehk 78 protsenti olid vanadus- või invaliidsuspensionärid.

Esialgsetel andmetel oli 17 ehk 47 protsenti tänavu tulekahjudes hukkunutest alkoholijoobes.

Aasta esimese 11 kuu jooksul jõudis esimene päästekomando hukkunuga tulekahju sündmuskohale keskmiselt 10 minuti ja 17 sekundiga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD