Menu

.      

19 elektriautot jõudsid politsei kasutusse

Elektriauto jõuab Võrru.  Foto:  Võrumaa TeatajaEsmaspäeval andis Mitsubishi esindus Tallinnas politsei- ja piirivalveametile üle kuus elektriautot Mitsubishi i-MiEV, keskkriminaalpolitsei sai neile mõeldud neli autot kätte juba reedel ning üheksa masinat peaks lähipäevil jõudma väljaspool Tallinna asuvatesse politseijaoskondadesse, vahendab Postimees.ee.

Aprillis jagas riik erinevate ministeeriumide ja nende allasutuste vahel 75 elektriautot, mis olid üle jäänud CO2 kvooditehingu käigus soetatud ja sotsiaaltöötajatele mõeldud 507 Mitsubishi i-MiEV autost. Politsei- ja piirivalveametile (PPA) eraldas riik neist 19 ning täna jõudsid kuus elektriautot Mitsubishi esindusest Tallinna politseijaoskondadesse.

Keskkriminaalpolitsei sai oma neli elektriautot kätte reedel, esmaspäeval üle antud kuuest autost kaks läheb korrakaitsepolitseile, kaks põhja prefektuurile, ühe saab politsei logistikabüroo ning ühte hakkavad jagama kodakondsus- ja migratsiooniameti ning finantsbüroo töötajad. Ülejäänud üheksa elektriautot on mõeldud Tartu, Pärnu, Viljandi, Jõhvi ja Rakvere politseijaoskondadele.

PPA logistikabüroo juhataja Tauno Tuisk kinnitas, et elektriautod hakkavad toetama politsei osakondade ja prefektuuride tööd taustajõudude, mitte operatiivsõidukitena.

"Oleme otsustanud kasutada neid sõidukeid puhtalt taustajõudude ja tugitegevuste raames. Elektrisõidukid on kõik kavas jätta tsiviilvärvidesse, politsei eritunnused me neile peale ja külge ei kleebi ning lisaseadmeid ei paigalda," lausus ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD