Menu

.      

Mõnistel tänavu suur juubeliaasta

Mõniste koolimaja juures käisid teisipäeval viimased juubeli ettevalmistööd.VÄIKEKOOL • Mõniste vallale on käesolev aasta tähtis juubeliaasta – kool tähistab 285. aastapäeva, raamatukogul täitub 95. tegevusaasta. Tuleval aastal möödub 630 aastat Mõniste (Mendis) kirjalikust esmamainimisest ja 25 aastat Mõniste omavalitsuse taastamisest.

Tähtpäeva puhul on koolipere õhevil, käimas on viimased ettevalmistused. Koolimaja näeb nii seest kui ka väljast välja nagu prillikivi. Kuutsil asuva ajaloolise kooli kõrval rahvamajas toimuvale kooli juubelile on laupäeval oodata ligi 350 inimest, nende seas külalisi sõpruskoolidest Venemaalt Petserist, Lätist Apest ja Soomest Kaavilt.

Tänavu 285. aastapäeva tähistav Mõniste kool Kuutsil on üks Võrumaa vanemaid õppeasutusi. Ligikaudu sama vanad on näiteks Nursi ja Pikakannu koolid, Rõuge kooli peetakse veidi vanemaks, paar aastat tagasi tähistas Rõuge kool 325. aastapäeva. Rõugega ühevanune on Mõniste naabruses asuv Hargla kool. Võrdluseks, Võru linna vanim kool, 1. põhikool ehk niinimetatud kirikukool on „kõigest” 223 aastat vana.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD