Menu

.      

Ruitlase Võru esitlus lõi publikurekordi

Ruitlane (vasakul) ja  tema sõbrad ning  loomingu austajad: vasakult teine Kaur Kender, Pulga Jaan, Mika Keränen ja Contra. Foto: IRJA TÄHISMAAUUDISTEOS • Võrust pärit kirjanikul Olavi Ruitlasel (46) tuli juuli keskel trükist uus raamat „Vee peal”, kus ta kirjutab Võru linnast, oma lapsepõlvest ja kõigest sellega seonduvast. Selle esitlus Võru Kreutzwaldi muuseumi õuel tõi kokku säherduse rahvahulga, millesarnast ei ole teadaolevalt nähtud ühelgi Võrus toimunud raamatuesitlusel. Kõige krooniks jalutas rahva seas ringi ka kurikuulus kirjamees Kaur Kender, kes teatas, et temalgi on Võru juured.

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb hakata pihta sellest, et Olavi Ruitlane oli juba pikemat aega Facebookis kuulutanud, et kohe-kohe tuleb tal trükist uus raamat. Ootasime ja ootasime, ei jõudnud ära oodata, aga lõpuks ta tuli. Ja millise aplombiga! Ruitlane jõudis vaevu raamatu Tallinna esitluse ära korraldada, kui juba ronis see kirjastuses ZA/UM välja antud teos Rahva Raamatu müügiedetabeli tippu, vallutas kõikide kriitikute südamed ning Ruitlasel ei jäänud muud üle, kui hakata vasakule ja paremale intervjuusid andma.

Lõpuks jõudis kirjanik ka Võrru, kus ta on üles kasvanud ja koolis käinud. Kui allakirjutanu 22. juulil kella viie ajal Kreutzwaldi muuseumi õuele jõudis, oli see juba paksult rahvast täis ning inimesi vooris kogu aeg juurde. Pidevalt tuli pinke juurde tassida. Olavit ennast polnud peaaegu näha, pika otsimise tulemusena õnnestus ta tabada austajate keskelt oma raamatutesse autogramme jagamas.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD