Menu

.      

Seakasvataja Mart Timmi katku leviku kohta: oleme hädas, aga lootma peab kõige paremat

Võrumaa talupidaja Mart Timmi (esiplaanil vasakult teine) esmaspäeval koos teiste aasta põllumeeste ühenduse liikmetega Toompeal põllumeeste toetuseks meelt avaldamas.   Foto: Raul MEE/ÄRIPÄEVSEAKASVATUSKRIIS • Võrumaa üks juhtivaid põllumajandusettevõtjaid, Eesti 2009. aasta põllumees, esmaspäeval Tallinnas Toompeal aasta põllumeeste ühenduse korraldatud meeleavaldusel käinud Jaagumäe talu peremees Mart Timmi ütles, et seakasvatajad on suures hädas, aga lootma peab kõige paremat.

Esmaspäeval juhtisid põllumehed Toompeal riigikogu istungjärgu avapäeval 101 traktoriga tähelepanu põllumajanduses valitsevale kriisile, mis hädasti lahendust vajab. Üks kohalolnutest oli Võrumaa talupidaja Mart Timmi, kes oli nõus vastama Võrumaa Teataja küsimustele.
Mis arvate, kas sellest Toompeale minekust oli mingit tolku?

Mart Timmi: Usk oleks suurem, kui peaminister oleks meie ette astunud. Nüüd kõndis ta lihtsalt mööda, aga juurde ei tulnud.

Milline praegu seis on, kas seakasvatusega tegelete veel?

M. T.: Ikka tegeleme, oma süsteemis, mujale pole kuhugi müüa. Ja kui oleks võimalik müüa, siis on hind niivõrd madal. Riigi käitumine on siin olnud ebaõiglane. Kui katk Postrumi sigalas avastati (OÜ Postrum sigala Luutsnikul Haanja vallas – toim), siis kanti meid kolmandasse tsooni (kõige karmim piirangutsoon – toim), kuigi asume 35 kilomeetrit eemal. Ekseko puhul aga avastati katk kolme ja poole kilomeetri kaugusel ja nemad ei saanud rangeimat tsooni. Paratamatult tekib küsimus: kelle huve siin teenitakse? Üks on Soome, teine Eesti kapital. Küsimused on siin õhus.

{fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD