Menu

.      

Põlenud maja sarikad 18 päevaga püsti

Foto: ANDREI JAVNAŠANUUS ALGUS • Oktoobris Mutemetsa külas vundamendini maha põlenud maja on praeguseks sarikate all. Tulekahjus kodu kaotanud Sirje Kasuk ütles, et senised tööd tehti kahe-nelja mehega nädalavahetustel valgel ajal, kokku 18 päeva jooksul.

„Lähipäevadel peaksime hoone katuse alla saama, aknaid me esialgu ei osta, tuleb leppida kilega,” rääkis kaks aastat tagasi ka mehe kaotanud Sirje. Tema sõnul peaksid alumisele korrusele tulema köök, kaks tuba, korsten, soemüür ja ahjupink, ahi, pliit, wc ja dušš.

Köögis olevast soojaveeboilerist alguse saanud õnnetuse järel korraldasid lähedased Sirje toetuseks ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias toetusaktsioone, paludes inimestelt annetusi uue maja ehitamiseks.

„Mul on suur pere, palju lapsi ja lapselapsi,” lausus Sirje. „Ilmast ilma on neil häda, et ei saa mamma juurde tulla, sest siin on vähe ruumi. Nüüd loodan peagi kolida saunamajast tagasi elumajja, mis on endisest hoonest ka kaks meetrit laiem.”

Läti piiri ääres Paganamaa külje all asuv maja süttis 16. oktoobril, päästjate saabudes põles ühekorruseline elamu lausleegis, tuleohus olid ka kõrvalhooned. Inimesi majas ei olnud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD