Menu

.      

Võrumaal 15 uut tugijaama

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pilt on illustratiivne FOTO: Aigar NagelTanel Sarri sõnul investeeris ettevõte tänavu 9,2 miljonit eurot ning püstitas üle Eesti 338 uut tugijaama. “Katame aasta lõpuks 97 protsenti riigist 4G-ga ning planeerime ka tuleval aastal sama suuri investeeringuid uusimasse tehnoloogiasse,” ütles Sarri.

Võrumaa uute tugijaamade asukohad on Antsla, Kasaritsa, Meremäe, Parksepa, Ruusmäe, Rõuge, Saru, Tsooru, Võlsi ja Võru.

Lõppeva aasta kõige olulisema uuendusena võttis Tele2 novembrikuus kasutusele Eestis unikaalse LTE Advanced võrgutehnoloogia, mis võimaldab tänu kolme sageduse kombineerimisele interneti allalaadimiskiirust kuni 375 Mbit/s. Baltimaade kiireima võrgu tekitamiseks ühendas Tele2 sagedused 800 MHz, 1800 MHz ja 2100 MHz.

“Kasutame Eestis tavapärase 2600 MHz asemel ainsana madalamat, 2100 MHz sagedust, mis tagab 30 protsenti parema leviala võrreldes konkurentide kasutatava 2600 MHz sagedusega,” ütles Sarri. „Kui kõrgemad sagedused tagavad internetile suure kiiruse ja mahu, siis madalam, 800 MHz sagedus annab omakorda parima sise- ja välislevi,” ütles Sarri.

2016. aasta jooksul on ka Võrumaal plaanis käivitada kiiremat internetti võimaldav, mitut sagedust ühendav LTE Advanced võrgutehnoloogia. Tuleval aastal plaanib Tele2 Võrumaal käivitada vähemalt 4 ning üle-eestiliselt 331 uut tugijaama.

Tele2 on esimene mobiilioperaator Eestis, kelle 4G võrk vastab ametlikult 3GPP rahvusvahelisele LTE Advanced ehk LTE+ standardile.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD