Menu

.      

„Päevad, mis ajasid segadusse” erilinastus tõi Kandle saali rahvast täis

Režissöör Triin Ruumet (vasakul) ja produtsent Maie Rosmann-Lill   (paremal) pärast eriseansi lõppu tänuks saadud kevadise  tulbikimbuga.  Foto: KADI ANNOM

EESTI FILM • Film „Päevad, mis ajasid segadusse” on 27aastase Triin Ruumeti esimene täispikk linateos. Süsimusta huumoriga vürtsitatud tragikomöödia tegevus toimub 1990. aastate teises pooles.

Filmi peaosas mängivad Hendrik Toompere jr ja Juhan Ulfsak. Veel teevad filmis kaasa Jaanika Arum, Juss Haasma, Liina Vahtrik, Merle Palmiste, Taavi Eelmaa, Rasmus Kaljujärv, Klaudia Tiitsmaa, Merlyn Uusküla, Onu Bella aka Igor Maasik, Reimo Sagor, Kait Kall, Kristjan Lüüs jpt. Filmi tegevus toimub peamiselt Lõuna-Eestis ning Harjumaal. Väga paljud kaadrid on üles võetud võrulastele tuttavates paikades, nagu näiteks Lõuna-Eesti haigla ja Kubja spordibaas.

Filmi sündmuste keskmes on 27aastane Allar, kes liigub südasuvisel Eestimaal ühelt peolt teisele, omamata sihtmärki või kindlaid plaane tulevikuks. Oma teekonnal kohtub ta mitmete värvikate tegelaste ja segaste juhtumitega, mis panevad teda üha enam oma elu üle tõsisemalt järele mõtlema.

„Päevad, mis ajasid segadusse” jõudis kinodesse reedel, 8. aprillil. Laupäeval toimus fi lmi eriseanss Võrus kinos Kannel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD