Menu

.      

Võru tervisekeskuse projektiga teisele katsele

Sixten Sild näitab arvutis diagrammi, mille järgi on kaks kolmandikku Võrumaa patsientidest pärit Võru linnast. Viiendik patsientide koguarvust on Võru vallast ja teine viiendik kõikidest teistest valdadest kokku. Mitu linna ümber asuvat valda on tema sõnul väljendanud huvi ja nõusolekut tervisekeskuse projektiga kaasa tulla.   Foto: TOMI SALUVEER

TERVIS • Võru tervisekeskuse projekt läheb uuele ringile, projekti osapooled tahavad suve alguseks leppida omavahel kokku sisulistes küsimustes – rahataotlus toetuse saamiseks peab valmis olema sügiseks. Tervisekeskuse asukohaks pakutakse uue võimaliku variandina bussijaama kõrval asuvat krunti.

„Täna käib osapooltega tõsine analüüs, millist tervisekeskust Võrru täpselt vaja on: kogume materjali, mõtteid ja ideid, et panna kokku reaalselt teostatav ja jätkusuutlik projekt,” lausus Võru abilinnapea Sixten Sild.

Pärast huvide kaardistamist selgub Silla sõnul, kes projektiga kaasa tulevad, kui suures ulatuses osaletakse omafinantseeringuga ja kes hakkab projekti vedama. Pärast jaanipäeva asutakse reaalselt koostama projekti ja finantsanalüüse, selle käigus pannakse paika ka keskuse asukoht.

Esimeses voorus koostööni ei jõutud

Projektiga on seotud Võru perearstid, omavalitsused, Lõuna-Eesti haigla ning projekti vastu huvi tundev erasektor. 2015. aastal korraldas riik tervisekeskuste rahastamise toetusteks esimese vooru, tookord võrukad omavahel kokkuleppele ei jõudnud – maakonnakeskus jäi talle ette nähtud rahast ilma.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD