Menu

.      

Vastse-Roosal filmiti suurfilmi "Tõde ja õigus" viimaseid stseene

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Täna on filmi viimane võttepäev - palju on tehtud, aga hulk tööd veel ees. Veelkord sügav kummardus kõikide abiliste ees - teid on lugematu arv ja teie panus hindamatu - nüüd on see kaamerasse püütud. Kui materjal saab kokku sobitatud ja viimistletud, siis juba veebruaris kinosaalis näeme.

Mõniste lähedal Vastse-Roosal filmiti täna suurfilmi «Tõde ja õigus» viimaseid stseene - film peaks esilinastuma tuleva aasta veebruaris, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Linateose tarbeks Võrumaale ehitatud hooned plaanitakse produtsentide sõnul turistide rõõmuks säilitada. «Filmime praegu "Tõde ja õiguse" lõppu ehk romaani kõige vanemat aega − kogu Vargamäe on muutunud, nii maja, haljastus kui ka inimesed,» rääkis filmi tegevprodutsent Johanna Trass. «Enne seda filmisime viis aasta vanemat aega, nüüd on käsil 1895. aasta.»

Neljapäeval võeti võtteplastil üles stseene siit ja sealt, üks neist oli näiteks Oru Pearuga, keda mängib Priit Võigemast. Teine aga noortega: Pearu poeg Joosep ja Mäe Andrese tütar Liisi kurameerimas. Reedel seisavad ees võtted Andresega, keda mängib Priit Loog.

Töö on Trassi sõnul kulgenud graafiku järgi, suuri üllatusi pole olnud. «Loodame, et peame ka veel viimased päevad vastu,» lisas Trass.

Tammsaare romaani alusel valmiva filmi eelarve on enam kui kaks miljonit eurot, filmi esilinastub 2019. aasta veebruaris.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD