Menu

.      

Kiiktoolist juhitav Eesti: 45 miljonit eurot + 100 miljonit eurot + 258 miljonit eurot = rikas-vaene

  • Kirjutas Kalev Annom

Need jäätmed võivad meie taskust järgmisel suvel küsida ümmarguselt 100 miljonit eurot. 29. jaanuaril otsustas riigikogu keskkonnakomisjon alla anda ja jäätmeseaduse eelnõu menetlemise peatada. Pilt on tehtud 31. jaanuari pärastlõunal Luha ja Koreli tänava ristmiku lähistel. Linnud tuuseldavad jäätmekonteinereid ja loobivad prahti laiali. Konteineri kõrvale olmejäätmekotte maha panna pole lubatud ja et jäätmed ei jääks lindude ja hulkuvate koerade-kasside puruks rebida, sokutati neid esiplaanil olevasse konteinerisse, kuhu võib panna ainult metall- ja plastpakendit ning joogikartongi. Konteineri kõrvale on jäätmete panek keelatud. Murelik heaoluteenindaja on kirjutanud palve, et olmeprügi sinna ei pandaks. Aga kuhu siis?

RIKAS-VAENE EESTLANE > Neid hirmsuuri rahanumbreid võiks pealkirja juurdegi kirjutada. Millega tegu? Need on summad, mis liiguvad Eestist välja ja süüdi ei ole keegi, et asjad nii käivad!?

Suhkrulembesed eestlased

45 miljonit eurot maksime pärast euro tulekut suhkrutrahvi. Tõsi, neljandik sellest summast lubati kasutada siiski oma rahva tarbeks. Kui suured olid trahvi üle peetavad vaidluskulud, seda ei julge keegi öelda. Süüdi ei ole aga keegi!

Lätilembesed eestlased

Lätimaa poodidesse viiakse aastas umbes 100 miljonit eurot. Seda mitte esimest aastat. Kui varem tehti nalja, et iga eestlase jaoks on oma soomlane, siis nüüd mõtleb iga eestlane Lätimaa peale. Varsti on raske leida eestlast, kes pole Riias IKEAs käinud ja piiri peal peatust teinud. Süüdlasi ei ole!

Jäätmelembesed eestlased

Teisipäeval, 29. jaanuaril toimunud riigikogu keskkonnakomisjon algas kell 13 ja lõppes kell 13.20. Otsustati mitte saata eelnõud (495SE) teisele lugemisele. Sellega ähvardab Eestit umbes 100 miljoni eurone trahv. Kes on süüdi?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD