Menu

.      

Riigi aastapäeval tuleb kuni kaheksa kraadi sooja

  • Kirjutas BNS

Fotol Ala Juusa puhkemaja FOTO: Aigar NAgel

Kui alanud nädala keskpaik pakub parajat talvekülma, siis nädala lõpus läheb ilm kevadiseks ning pühapäeval, riigi aastapäeval võivad õhusooja maksimumid ulatuda koguni kaheksa plusskraadini, prognoosib ilmateenistus. 

Teisipäeval liigub Skandinaavia põhjaosa kohale madalrõhkkond, selle lõunaserv laieneb üle Läänemere ja toob soojema õhumassi ning lisandub ka niiskust. Öösel ja hommiku poole võib Põhja-Eestis veidi vihma sadada, pärastlõunal sadu laieneb. Õhtul muutub sadu laialdaseks ja tihedaks. Edelatuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +3 kraadi, Ida-Eestis võib öö hakul kuni -2 kraadi tulla, hommikuks tõuseb temperatuur kõikjal üle 0 ja päeval on juba sooja 2-5 kraadi. 

Kolmapäeval liigub aktiivne madalrõhkkond üle Soome Karjala poole ja selle serv katab Läänemere ümbrust. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, õhtul muutub sadu lumisemaks. Tuul on tugev, puhub öösel edelast ja läänest, päeval pöördub loodesse ja võib tormiseks tõusta. Sooja on 1-4 kraadi, pärastlõunal alates Loode-Eestist langeb alla 0.

Neljapäeval suundub madalrõhkkond edasi Kesk-Venemaa poole ja selle serva mööda lisandub Läänemere äärde külma õhku. Öösel sajab veel kohati lund ja lõõtsub väga tugev loode- ja põhjatuul. Päev on selgem ja sajuta, tuul nõrgeneb ja puhub põhjakaarest. Öösel on külma 5-8 kraadi, rannikul paar kraadi vähem, päeval on pakast 1-6 kraadi. 

Reedeks tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta ning enamasti selge taevaga. Tuul on nõrk kuni õhtuni, siis algab saartest alates edelatuule tugevnemine. Külma on öösel 8-13, sisemaal võib veel paar kraadi madalamale langeda, päeval on külma 2-7 kraadi. 

Laupäeva öösel kõrgrõhkkond taandub, sest Skandinaavia põhjaosast laieneb aktiivne madalrõhkkond Läänemere äärde ning tõstab edela- ja läänetuule tugevaks. Ilm on veel sajuta. Läänemere äärde jõuab uuesti soojem õhumass. Külma on öösel 3-8 kraadi, idapoolsetes maakondades võib alla -10 kraadi langeda, hommikuks õhutemperatuur tõuseb. Päeval on sooja 1-4 kraadi, samas Kagu-Eestis võib veel paar kraadi ka külma olla. Tihedam sadu Eestisse ei ulatu, aga kohati veidi lörtsi ja vihma, sisemaal ka nõrka lund võib sadada. 

Pühapäeval, riigi aastapäeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öösel pilvisus hõreneb ja päev on laialdaselt päikeseline. Puhub mõõdukalt tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni +3 kraadi, päeval on sooja juba 3-8 kraadi. 

Järgmise nädala esmaspäeval jõuab Venemaa põhjaalade kohale aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb Läänemere äärde. Tuul pöördub läände ja loodesse ning paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +4 kraadi, päeval on sooja 2-6 kraadi. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD