Menu

.      

Diabeedipäeva raames sai Lõuna-Eesti haiglas tasuta veresuhkrut mõõta

  • Kirjutas Kadri Nagel

Veresuhkrut soovis mõõta päris arvestatav hulk inimesi. Natuke tuli neid ka julgustada, sest eks kõik algul on arglikud ja puiklevad, kui tilk verd loovutada tuleb. Foto: AIGAR NAGEL

Igal aastal 14. novembril ehk siis täna tähistatakse ülemaailmset diabeedipäeva. Just sellel kuupäeval on teadlase Frederick Bantingu sünnipäev, kes koos Charles Bestiga jõudis ideeni, mis viis insuliini avastamiseni 1922. aastal.

Nüüd korraldatakse kampaaniaid, mis keskenduvad diabeediga seotud teemadele ja tõstavad inimeste teadlikkust. Sel aastal on läbivaks teemaks „Kaitse oma perekonda”, kus juhitakse tähelepanu asjaolule, et suhkruhaiguse tõttu sureb üks inimene iga kaheksa sekundi järel ja diabeetikute arv maailmas on tõusuteel. Kuna diagnoosimata juhtusid on nii palju, siis on tõenäoline, et igas peres võib olla keegi suhkruhaige nii, et ta ise seda ei teagi. Praegu elab maailmas üle 425 miljoni inimese, kellel on suhkruhaigus ja neist umbes 70 000 elab Eestis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD