Menu

.      

FOTOD Kurvad päevad Krabi koolis: õpilased ajasid protestiks pea paljaks

  • Kirjutas Heleri Lakur

Krabi Kool: Foto: AIgar Nagel

Veebruari algul teatas haridus- ja teadusministeerium, et sulgeb Krabi kooli keset õppeaastat. Krabi kooli pidaja, MTÜ Ostium juhi Ale Sprengi jaoks oli haridusministeeriumi suhtumine algusest peale olnud üleolev ja pahatahtlik ning ka hilisem suhtlus pehmelt öeldes ignoreeriv.

Kui toimetus neljapäeval juhuslikult Krabi kooli ruume külastas, valitses koolimajas pealtnäha rahulik meeleolu. Õpilased sagisid ringi ja teretasid, õpetajad võtsid meid viisakalt vastu ja ei olnudki väga üllatunud meie külaskäigust. Tegelikkuses aga valmistus koolipere üheskoos ruume läbi vaatama ja asju pakkima.

Krabi koolijuhi Ale Sprengi sõnul teatasid koolis käivad noormehed kolmapäeval, et ajasid protesti märgiks omal pea paljaks. Foto: KRABI KOOL

„Mis saab edasi?” küsimusele vastab Krabi koolijuht Ale Sprenk, et on väsinud. „Ma ei oska seda sõnades kirjeldada. Kuna kool oli plaanis niikuinii kinni panna, siis see ei olnud enam meie jaoks šokk. See, mille haridusministeerium korraldas, on laste jaoks kohutav lahendus. Laste meeleolu ei saa isegi mitte kommenteerida,” sõnab Sprenk, kelle sõnul ajasid noormehed kolmapäeval vabatahtlikult pea paljaks, et enda meelsust näidata. Selgub, et mitte ükski laps ega lapsevanem pole tänaseni soovinud koolist lahkuda. „Lapsed ütlevad, et nad lähevad lihtsalt vaheajale,” mainib Sprenk ja lisab, et lapsed usuvad, et tulevad sinna tagasi.

Ale Sprenk oma mainekahju pärast ei muretse ja ütleb, et tegemist on vastupidise olukorraga: „See toetus, mis mulle on üle Eesti nii tuttavate kui ka mittetuttavate poolt tulnud, on nii suur, et tegelikult tekib küsimus: kes kellele kahju teeb? Mind ei ole ükski sõber maha kandnud, vastupidi – sõpru on hoopis juurde tulnud. See ei ole enam meie erakaklus.” Foto: AIGAR NAGEL

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD