Menu

.      

Täitub viis aastat Markkus Ansbergi kadumisest Võru linnas

  • Kirjutas JaaGo Pääsik OPEROG Operatiivne Otsingugrupp
Täna öösel, kui kelladel üle Eesti löövad ette numbrid 01:09 24.10.2020, täitub 5 aastat kui Võru linnas jääb teadmata kadunuks toona 17-aastane Parksepa kooli õpilane, venna oma õele, poeg oma emale ja isale – Markkus Ansberg.
 
Viis aastat on pikk aeg. Ootaja aeg on alati pikk. Aga pikk on aeg ka otsijale. Ja pikk on aeg neile inimestele, kes öösel vastu 24. oktoobrit Võrus Markkusega kokku puutusid ja tema saatusest midagi teavad. Osad selle öö sündmustega seotud inimesed võivad ju olla Võrust ära kolinud, mõni võib ju olla vahetanud välja tol ööl sõitnud auto, mõni võib olla läinud välismaale, mõnel võib juba olla uus kaaslane ja mõnelgi võib olla sündinud laps. Kuid keegi ei suuda parimagi tahtmise juures ette kujutada koormat, mida on midagi teadvad ja sellest seni vaikivad inimesed pannud oma vaikimisega kandma Võru lähedal elava Markkuse õe, ema ja isa, kes ootavad vastust – mis juhtus, miks, kus meie armas poeg on?
FOTO: Aigar Nagel
 
Viis aastat on pikk aeg. Pikk aeg inimestele, kes öösel vastu 24. oktoobrit Võrus Markkusega kokku puutusid ja edasisest midagi teavad. Selle aja jooksul on mindud tülli, räägitud alkoholijoobes mõningaid asju välja sellest ööst, mindud lahku ja kolitud uuega kokku, mõtlematult ähvardatud ja kiideldud. Suust väljaläinud jutt on väljas, suhu tagasi teda ei sule. Kord väljaöeldut võib ju proovida muuta, rääkida ilusamaks või ümber, suunata mujale jne aga keegi, kes algselt juttu kuulis, teab nüüd ka. Ja tema võib juttu täpsemaks rääkida, tuletada meelde mõni detail, nimi, koht, kes rääkis kellele. Ja siis helistada meile sihtasutusse ning jutt ära rääkida. Selleks läheb vaja usaldust. Usaldust, et teie nimi, rääkides meiega, on kindlalt hoitud ja ma vaikin.
 
SA Kadunud 24/7 töötav telefon 6616 776 on suunatud minu, tegevjuhi mobiilile 5242 776. SA Kadunud vanade juhtumite uurimismeeskond ootab igasugust Markkuse kadumise ööd puudutavat informatsiooni. Me ei ole lõpetanud Markkuse otsimist! Kui te jagate meiega seda, mida te teate, siis vastuseni, mis juhtus 17-aastase koolipoisiga 2015. aasta 24. oktoobri öösel peale kella 01:09, kui ta lahkub Võrus L. Koidula tänaval turvakaamera vaateväljast, jõuame me ühiselt! Keegi ei suuda ette kujutada koormat, mida on 5 aastat kandnud Võru lähedal elavad Markkuse õde, ema ja isa, kes ootavad vastust – mis juhtus, miks, kus meie armas poeg on?
 
Vastust vajavad ka Markkuse sõbrad, Võru linnas ja maakonnas elavad inimesed, vastust vajab kogu Eesti. Markkus Ansbergi leidmiseks läbiviidud maastikuotsingud on SA Kadunud OPEROG poolt seni olnud mastaapseimad ja pikaajalisemad otsingud. Ei ole normaalne, et Eesti Vabariigis jääb keset ööd noor inimene teadmata kadunuks nii, et teda ei ole võimalik ümbruskonna maastikult, hoonetest ega veekogudest üles leida.
 
Sihtasutuses Kadunud on meeskond jälitus- ja operatiivtöö kogemusega endistest politseitöötajatest, et jätkuvalt otsida, inimestega delikaatselt vestelda, arhiivides vanade kadumistoimikutega töötada, et teadmata kadunud inimesed leida. Ajas vananevad juhtumid lahenevad vaid pikaajalise, püsiva ja motiveeritud töö tulemusel. Püsivat uurimistööd saame teha kõik koos. Kõik kes soovivad meie inimestele, kellel keegi teadmata kadunuks on jäänud, appi tulla, kuid ei saa füüsiliselt kohale tulla, saavad ikkagi otsimisel aidata! Tehes SA Kadunud arveldusarvele ühe euro suuruse ülekande ja vormistada selle püsivaks, nii et see toimub iga kuu. Kui palju meid on, kellele see, mida sihtasutus Kadunud teeb, oluline on? Kümme...sada...kümme tuhat? Sihtasutusel Kadunud on täna käes eestis isesesivusaja jooksul tekkinud enam kui poolesajast lahendamata kadumisjuhtumist üle 100, millega lähedased meie 12 tegevusaasta jooksul on meie poole abipalvega pöördunud, me oleme tegelenud ja milles inimene on seni leidmata.
 
Vastus on vaid ÜHE telefonikõne või ÜHE teo kaugusel.
 
Selleks võib olla sinu KÕNE, hea inimene, kes sa midagi oled kuulnud Markkus Ansbergi kadumisest!
______________________________________________
Saaja nimi: Kadunud SA
Saaja konto: EE661010220095092013 (SEB)
Selgitus: tegevustoetus
Koos aitame ja päästame!
Aare Rüütel, SA Kadunud tegevjuht. 24/7 telefon 6616 776.

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD