Menu

.      

Seni on Võrumaalt Ajujahile esitatud 4 ideed

  • Kirjutas Võrumaa Teataja
Ajujahi äriideede konkursile on seni Võrumaalt esitatud 4 ideed, Valgamaalt 3 ja Põlvamaalt 2 ideed. Ideed on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, sotsiaalse ettevõtluse ja tervise valdkonnast.
 
Tänaseks on Ajujahi arenguprogrammi üle Eesti esitatud või esitamisega alustatud 301 ideega. Kuna suur hulk alustas idee esitamisega alles nädalavahetusel, otsustati korraldajate poolt ideede esitamise tähtaega pikendada.
 
EASi juhi Peeter Raudsepa sõnul on näha, et koroonakriis pole ettevõtlusvaimu vähendanud ning Ajujahile esitatud ideid on palju. “Me soovime, et ka hilised ärkajad ja viimast lihvi vajavad ideed saaksid Ajujahi arenguprogrammi kandideerida. Seepärast otsustasime esitamise tähtaega veel nädala võrra pikendada,” sõnas Raudsepp ning pani südamele, et kõik oma alustatud ankeedi lõpuni täidaks.
 
Sel hooajal ulatub Ajujahi kogu jagamisele minev rahastus 150 000 euroni, millest 75 000 eurot moodustab EstBANi ehk Eesti ingelinvestoreid ühendava organisatsiooni investeering ühte tiimi. Auhinnafond sisaldab ka toetajate välja pandud mitmeid eriauhindu.
 
Näiteks on SEB välja pannud 5000 eurose eriauhinna enim positiivset mõju loovale ideele. “Positiivse mõju auhinnale saavad kandideerida kõik tiimid, kes ühel või teisel moel parandavad keskkonda, sotsiaalseid aspekte või edendavad eetilist ettevõtluskultuuri,” sõnas Andra Altoa, SEB Balti divisjoni strateegia ja kliendikogemuse valdkonna juht.
 
Ideid on tänavu tulnud Ajujahile seinast seina. Näiteks on juba esitatud pisikese mootoriga täispuhutavad veesuusad, online videotreeningute platvorm treeneritele, õlireostust koguvad turbamatid või telefonikaitse, mis kukkudes avaneb õhkpadjana. 
 
Praegu on Ajujahile esitatud üle 200 äriidee. Ideid saab arenguprogrammi esitada veel 1. novembrini veebilehelt www.ajujaht.ee. Seni on enim ideid tulnud Tallinnast (130) ja Harjumaalt (46). Tartumaalt 22, Pärnumaalt 10, Ida-Virumaalt 8, Võru- ja Raplamaalt mõlemast 4. Lääne-Virumaa, Läänemaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Põlvamaa, Saaremaa, Valgamaa ja Viljandimaa peale kokku 16 ideed. Suur hulk ideede ankeete on veel ka lõpetamata.
 
Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss, mis pakub tipptasemel mentorlust, koolitusi ja rahastust. Ajujaht on andnud hoogu sellistele ettevõtetele nagu Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, UpSteam, Groveneer ja paljud teised.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD