Menu

.      

Mailis Reps astus ministri kohalt tagasi

  • Kirjutas BNS

Foto: Siim Lõvi | ERR

Ametiauto kasutamise tõttu skandaali sattunud haridus- ja teadusminister Mailis Reps astus reedel ametist tagasi.

"Viimane nädal on olnud minu poliitilise karjääri kõige raskem periood. Olen sattunud jõulise surve alla seoses ministri ja ema rolli ühitamisega. Tunnistan, et olen vigu teinud ning vabandan selle eest," märkis ta oma sotsiaalmeediapostituses.

"Soovin pakkuda oma alaealistele lastele turvalist ja rahulikku kasvukeskkonda. Seetõttu otsustasin täna haridus- ja teadusministri ametikohalt tagasi astuda ning võtan ühtlasi poliitilise vastutuse oma eksimuste eest töö- ja pereelu ühitamisel. Tänan kõiki, kes on mulle toetust avaldanud! Pühendun ka riigikogu liikmena haridus- ja teadusvaldkonna ning Eesti elu edendamisele," ütles ta.

Peaminister Jüri Ratas teatas reede õhtul oma sotsiaalmeediapostituses, et esitab haridus- ja teadusministri ametist tagasi astunud Mailis Repsi asemel uue ministrikandidaadi lähiajal. 

"Täna on raske päev. Otsustasime mitmeid piiranguid COVID-19 haiguse leviku tõkestamiseks. Õhtu tõi veel ühe raske uudise. Kohtusin Mailisega, kes teatas oma tagasiastumisest. Mailis on vaieldamatult tugev minister, pikaajaline erakonnakaaslane ja hea sõber. See on kahtlemata suur kaotus nii haridusvaldkonnale kui ka valitsusele," märkis Ratas.

Ratas meenutas, et Mailis Reps on olnud neljakordne Eesti haridus- ja teadusminister ning asjatundlik riigikogu liige ning töötanud 17 aastat ka Keskerakonna heaks, juhtides erinevaid erakonna organisatsioone ja kuuludes erakonna juhatusse.

Ratas tänas Repsi ülisuure panuse eest ja soovis talle palju edu ja jõudu riigikogus, kuid eeskätt oma pere hoidmisel ja armastamisel. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD