Menu

.      

Lõuna-Eesti haigla ületas maagilise 500 sünni piiri

  • Kirjutas Kadri Nagel

Sündide tabelile on detsembri lõpuks kogunenud pisut üle 500 täpikese, mis tähendab, et aasta on haiglale olnud sündide poolest väga hea. Foto: AIGAR NAGEL

Nädala esimestel tundidel nägi Lõuna-Eesti haiglas ilmavalgust 500. lapsuke. Aasta lõpuks tuli number pisut üle 500 ning sündide poolest oli poisse ja tüdrukuid peaaegu võrdselt. Kaksikutepaare oli sel aastal viis: neist kaks poistepaari, kaks segapaari ja üks tüdrukutepaar. Nii suure sündide arvuga sai kiidelda viimati 1993. aastal, kui sündis 569 last. Pärast seda on sünnituste arv pidevalt langenud ja jäänud pikalt 300 piiridesse pidama.

Ema Sandra koos pisikese Gerdaga. FOTO: Kadri Nagel

28. detsembril sündinud pisike tüdrukutirts, kes sai endale nimeks Gerda, lasi vanematel jõuluõhtu veel ilusti kodus ära pidada. Sünnitusest rääkides jäi ema Sandra väga rahule. „Lõpus käis kõik väga kiiresti, aga sellele eelnenud kaks päeva valutamist oleks võinud küll lihtsamalt minna,” muigab värske ema ning kiidab haiglapersonali, kes kõik väga hoolivad on.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD