Menu

.      

Järvakandist pärit kunstnik avas Võrus seni suurima isikunäituse

  • Kirjutas Kadi Annom

Kristiina Jakimenko teisipäeva pärastlõunal oma näitust linnagaleriisse üles sättimas. Seinal paistab „Pariisi perspektiivid”, mis on maalitud Pariisi metroo omanäolisest sissekäigust ning elust ja melust selle ümber. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnagalerii teisel korrusel avati teisipäeval Järvakandist pärit kunstniku Kristiina Jakimenko isikunäitus.

Tegemist on tänavu suvel oma 30. sünnipäeva tähistava Jakimenko seitsmenda isikunäitusega, millest esimene oli üles seatud Rapla keskraamatukogus 2006. aastal. Võrus avatud näitus „Naine ja hunt: habras ja tugev” on kunstniku jaoks siiani teoste arvult ning mõõtmetelt suurim isikunäitus. „Iga isikunäitus on omal moel eriline ja omanäoline olnud. Eks kõige eredamalt jäävad meelde ikka esimesed ja nii ka minu esimene isikunäitus, mille toimumise ajal, kui ma ei eksi, käisin 8. klassis. See andis mulle kinnitust, et olen võimeline midagi sellist looma – näitust,” selgitab Jakimenko ja lisab, et Võrus avatud näitus jõuab maikuus ka Kärdlasse ning sarnase temaatikaga näituse avamist on pakutud ka Järvakandis Naiste Ööde filmifestivali raames.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD