Menu

.      

Võru linnavolikogu kinnitas 2021. aasta ligi 28 miljoni eurose eelarve

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Võru linnavolikogu võttis kolmapäevasel istungil vastu linna 2021. aasta eelarve, mille kogumaht on 27,7 miljonit eurot. 

Seejuures tulude eelarve on kokku 18,5 miljonit eurot, kulude eelarve 16,7 miljonit eurot ning põhivarade, sealhulgas osaluste soetuse eelarve 9,2 miljonit eurot. Eelarvesse pole veel arvestatud riigieelarve toetusfondi sotsiaalhoolekande eraldisi, mis on ligikaudu 700 000 eurot, teatas Võru linnavalitsus.

Linna 2021. aasta peamised eesmärgid on vabaaja- ja sportimisvõimaluste parandamine, taristu korrastamine ning avalike teenuste kvaliteedi ja konkurentsivõime tõstmine.

Eesmärkide poole püüdlemiseks tehakse ettevalmistustöid Kubija spordikeskuse uue hoone ja Kesklinna kooli spordihoone rajamiseks; viiakse lõpule Järve Kooli projekteerimine ja alustatakse ehitustöödega; projekteeritakse lasteaia Punamütsike uus hoone ja esitatakse rahastustaotlus ning arendatakse sporditaristut.

Taristu korrastamise raames rekonstrueeritakse Jaama tänava ja Vabaduse tänava sild ning vee-, sademevee- ja kanalisatsioonitrassid. Avalike teenuste parendamiseks ehitatakse esmatasandi tervisekeskus.

Investeeringuteks kaasab linn Euroopa Liidu toetusvahendeid ja kasutab ka laenu. Investeeringute kogumaht on planeeritud eelarves 9,3 miljonit eurot, sellest toetusega finantseeritakse ligi 4,8 miljoni euro ulatuses investeeringuid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD