Menu

.      

Kaupluste sulgemine nädalavahetusteks tekitab vastakaid arvamusi

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru Espaki klienditeenindajad Ilmar (vasakult), Aigi ja Elerin koos ASi Võru Empak tegevjuhi Remo Allikaga. Personali sõnul on aeg-ajalt ikka tarvis klientidele maskikandmist meelde tuletada. Nii oli fototegemise ajalgi kuulda mitut märkust, millega kliente suunati kaupluseruumides maski ette panema. Foto: AIGAR NAGEL

Valitsus kinnitas korralduse, millega piiratakse muu hulgas alates tänasest toitlustus- ja kaubandusettevõtete lahtiolekuaega ja ruumitäituvuse nõudeid.

Möödunud aastal kehtinud eriolukorra ajal suleti kaubanduskeskused sootuks, kuid avatuks võisid jääda niinimetatud eraldiseisvad pisipoed või eraldi sissepääsuga kauplused kaubanduskeskustes. Sel korral kehtib nädalavahetuseks sulgemise nõue peale kaubanduskeskustes asuvate kaupluste ka eraldiseisvatele poodidele. Ettevõtjad on erineval seisukohal. Ühest küljest ollakse vägagi huvitatud viirusepuhangule piiri panemisest ja normaalse elu juurde naasmisest, kuid teisalt kaheldakse selles, kas nädalavahetuseks kaupluse sulgemine just soovitud tulemuse annab. Pigem kardetakse, et sellises olukorras liigub nädala sees kaubanduspindadel selle võrra rohkem rahvast ning hajutamine ja 25 protsendi täituvuse nõude täitmine muutub keerulisemaks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD