Menu

.      

Kiire internet kiirustab võrulaste nutiseadmetesse

  • Kirjutas Sten Sang

Telia on nelja aasta jooksul Võru linnas ja maakonnas välja ehitanud valguskaabli või nüüdisajastanud vasel ühendusi üle 2000 asukohas 6300 äri- ja eluruumi jaoks. Foto: AIGAR NAGEL

Nelja aasta jooksul on Telia lairibavõrgu arendamise programmi raames senisest kuni kümneid kordi kiirem interneti püsiühendus jõudnud märkimisväärse arvu tarbijateni. Võru linnas ja maakonnas on selle aja jooksul välja ehitanud valguskaabli või nüüdisajastanud vasel ühendusi üle 2000 asukohas 6300 äri- ja eluruumi jaoks.

Kopsakas rahasüst

Telia Eesti võrgu ja infrastruktuuri üksuse juhi Toivo Praakeli sõnul on ettevõte alates 2017. aasta algusest investeerinud viimase miili juurdepääsuvõrkudesse üle 40 miljoni euro. „Oleme seda siiani teinud riigiabi vahendeid kasutamata.” Ta kinnitab, et kliendi majapidamisse või kontorisse kiirema ühenduse saamisel tehnilisi takistusi üldjuhul pole. „Klient peab avaldama selleks soovi ja tingimused lepitakse juba omavahel kokku. Erandiks on olukorrad, kus kliendid on teinud värskelt remonti või muid parendusi ja ei soovi nende tulemusi siseviimistluses või välises haljastuses muuta,” selgitab Praakel. Ta toonitab, et erinevalt mõnest teisest Lõuna-Eesti võrguettevõttest ei küsi Telia kliendilt ettemaksuna 150 eurot niinimetatud viimase miili rajamiseks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD