Menu

.      

Kuus aastat tagasi Võru linnas jäljetult kadunud Markkus Ansbergi leidmiseks kaardistati täna garaažibokse

  • Kirjutas Kadi Annom

Markkus Ansbergi vanemad Marika Ossimova ja Marek Ansberg ei ole kaotanud lootust saada edasiviivat infot selle kohta, mis toimus saatuslikul ööl kuus aastat tagasi. FOTO: Aigar Nagel

Kuus aastat tagasi ööl vastu 24. oktoobrit jäi Võru linnas kadunuks 17aastane Markkus Ansberg. Tänaseni ei ole lõputud otsingud ega abipalved viinud noormehe leidmiseni, kuid lähedased ei väsi lootmast ja otsimast.

Täna, 23. oktoobril korraldas SA Kadunud Operog Võru Roosi tänava ja Võrukivi garaažide avamisaktsiooni, mis ei olnud mõeldud kui avalik maastikuotsing, vaid pigem kui piirkonna kaardistamine. Esmalt plaaniti Markkus Ansbergi kadumispäeval korraldada lisaks garaažide läbivaatamisele ka avalik maastikuotsing, kuid kuna aja saabudes selgus, et viiruse leviku osas on riik kriitilises seisus, siis jäeti avalik maastikuotsing ära ning keskenduti vaid avamata garaažibokside kaardistamisele.

"Samal ajal kuus aastat tagasi ju see trall kõik pihta hakkaski. Meie jaoks on see meeles nii nagu oleks eile olnud," meenutas laupäeva pärastlõunal Markkuse ema Marika Ossimova, kes oli koos Markkuse isa Marek Ansbergiga Võrus Roosi tänaval asuvatesse garaažidesse inimesi ootamas. Esimese tunni jooksul oli liikumist näha ning oma garaažiboksi oli üleskutse peale avama tulnud nii mõnigi abivalmis inimene.

Marika Ossimova meenutab, et vahetult pärast Markkuse kadumist vaadati garaažiboksid küll üle ning kaasatud olid ka koerad, kuid tookord ei leitud midagi. Täna oli Marika Ossimova sõnul pigem eesmärgiks antud piirkond veel kord üle käia ning täpsemalt kaardistada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD