Menu

.      

Mahetoidu koolidesse viimise peamiseks kitsaskohaks on jätkuvalt sobiva tooraine vähesus

  • Kirjutas Kadi Annom

Teisipäeva pärastlõunal kohtuti Võru kultuurimajas Kannel mahetootjatega ja nendega, kes on mõelnud omatoodetud mahetooteid koolidele pakkuda. FOTO: Aigar Nagel

Võru maakonna omavalitsused, SA Võrumaa Arenduskeskus ja MTÜ Setomaa Liit sõlmisid 18. septembril 2020. aastal kokkuleppe kohaliku, tervisliku ning maheda toidu ja tooraine suuremaks kasutamiseks avaliku sektori rahastatavas toitlustuses.

Kokkuleppe tegevussuundadeks on teadlikkuse tõstmine, maheda ja keskkonnasõbraliku toidu- ning põllumajandustootmise motiveerimine ning selleks eelduste loomine ja toidujäätmete tekke vähendamine. Eesmärgiks on 2024. aastaks saavutada omavalitsuste haridusasutustes mahetooraine kasutamine pakutavas toidus vähemalt 20 protsendi ulatuses.

Reaalsed eesmärgid

Teisipäeva pärastlõunal kohtuti Võru kultuurimajas Kannel mahetootjatega ja nendega, kes on mõelnud omatoodetud mahetooteid koolidele pakkuda.

Margus Timmo, Setomaa Liit. Foto: AIGAR NAGEL

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD