Menu

.      

Rammusa pakendihinna nägemine paneb kliendi rahakotisõbralikke valikuid tegema

  • Kirjutas Sten Sang

Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna  peaspetsialisti Kristel  Kundi kinnitusel teeb tarbija oma ostuga ka pakendivaliku ja hiljem ka vastutab, et  pakend jõuaks pakendikonteinerisse. Foto: ERAKOGU

Toimetus soovis prügimajandusega tegelevalt keskkonnaministeeriumilt teada, millal nad töötavad välja ühtse pakenditasu poliitika. Praegu on osaliselt reguleeritud joogipakendi valdkond, ka seal on suuri puudujääke, sest kange alkoholi pudelid ei ole tagastatavad ja satuvad sel põhjusel loodust reostama.

Pakendihinna kehtestamise osas leiab ministeerium, et kopsaka pakenditasu näitamine kundele on igati hea ja suunab inimest korduvkasutatavaid lahendusi valima. Osa tanklakette pakuvad oma topsiga kohvi ostjale suisa poole euro suurust hinnavõitu. Oma karbikesega kulinaarialetti saabuja aga hurjutatakse enamikus toidukauplustes minema, sest võimaliku saastunud pakendi tõttu on risk toiduohutusele liiga suur.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD