Menu

.      

Võru teaduspäev oli inspireeriv ja tarkuserohke

  • Kirjutas Kalev Vilgats

Mariko Faster selgitab teaduspäevalistele, kuidas uurida vetenimesid ja tõdeb, et osa neist pärineb ilmselt veel sellest ajast,  kui meie kauged esivanemad polnud siinsetele aladele veel jõudnud. Foto: AIGAR NAGEL

Neljapäeval Võru instituudis toimunud Võru teaduspäev oli inspireeriv, virgastav ja tarkuserohke. Ettekandeid peeti kolmes valdkonnas. Keel, kultuur, elulaad, siis majandus ning lõpuks inimene – õppimine ja heaolu. Korraldajaks oli Võrumaa arenduskeskus ja sündmuse mootoriks haridusuuendaja Kerli Kõiv.

Päeva sissejuhatus tuli Zoomi vahendusel astrofüüsik-klimatoloogilt Kristiina Verrolt (PhD) Hollandi Utrechti ülikoolist. Ta iseloomustas ennast Võrumaa piigana, kes seikleb Euroopa teadusmaastikul. Oma loodusevalikut põhjendas ta sõnadega, et loodus on puhas, siiras ja aus. Verrole on teadus elustiil. Ta kandideeris hiljuti Euroopa kosmoseagentuuri astronaudiks ja kuigi eestlasi oli 57, ei läbinud keegi sõela. Professoristaatuse poole rühkiv Verro ütles, et Euroopas on õppimine valdavalt tasuta, kuid elamine on kallis. Praegu uurib ta Antarktika kliimat ja kodumaakonda pääseb kord-kaks aastas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD