Menu

.      

Gripp murrab ahnelt meie kandi pisikesi ja suuri

  • Kirjutas Sten Sang

Võru Sõlekese lasteaia põnnide read on jõulukuu alguses hõredad, kuna paljud lapsed on kodus viirushaigustest paranemas. FOTO: Aigar Nagel

Võru lasteaia Sõleke nimekirjas olevast 216 lapsest oli detsembri avapäeval kohal vaid 74 põnni. Ülejäänud 142 last viibivad kodus lähedaste hoole all erinevate viiruste pärast või muudel põhjustel. Praegu on Võrumaal väga laialt levimas A- ja B-gripp, RS-viirusnakkus ning kuhugi pole kadunud ka COVID-19.

Nii ongi praegu olukord, kus mõnes lasteaiarühmas on kohal vaid paar-kolm last. Sõlekese lasteaia juht Tiina Kala nendib, et sarnane seis valitseb ilmselt ka teistes Võru lasteaedades. Mõnes siinses lasteaias on viirused kätte saanud ka lastega töötava personali.

Kohalik haigla usub, et viirused levivad jõudsalt veel ka jaanuaris ning veebruaris. Nii on mõistlik lasta end vaktsineerida nii gripi- kui ka koroonaviiruse vastu.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD