Menu

.      

Meegomäe maja 25 ehk veerandsada aastat erihoolekande algusest Võrumaal

  • Kirjutas Heleri Lakur

MTÜ Lõuna-Eesti Erihooldusteenuste Keskus pakub nii erihoolekandeteenuseid, rehabilitatsiooniteenuseid kui ka kaitstud töö teenuseid ja ka nõustamisteenuseid psüühilise erivajadusega täisealistele inimestele. FOTO: Aigar Nagel

1998. aasta on olnud mõneti märgiline võrukeste jaoks. Detsembris avati kauaoodatud rippsild Tamula järve kaldalt Roosisaarele. Samuti nimetati praegune Võru Kesklinna kool ümber Võru Kesklinna gümnaasiumiks. Ent 1998. aasta Vene majanduskriisi ja pöörase hinnatõusu taustal toimusid siin kandis ka suured muutused sotsiaalvaldkonnas. Nimelt veel samal aastal alustati Võru maakonnas ööpäevaringset erihoolekandeteenuste osutamist erivajadustega inimestele.

MTÜ Lõuna-Eesti Erihooldusteenuste Keskus üks asutajatest Külli Raup (vasakul) ja praegune MTÜ juhatuse liige Triinu Õispuu. Fotod: AIGAR NAGEL

Meegomäe maja uus ajajärk

10. veebruaril 1998 avati Meegomäel psüühilise erivajadusega inimestele ööpäevaringne erihoolekandeteenuste osakond. Samal ajal veebruaris, kui Naganos Jaapanis algasid 18. taliolümpiamängud, tegi Võrumaa haigla otsuse nakkushaiguste raviosakond sulgeda ja vabaneval pinnal hakata osutama erihoolekandeteenuseid.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD