Menu

.      

Ruitlane sai Kangro preemia

Võru maavanem Andres Kõiv värsket laureaati õnnitlemas.  Fotod: ANDREI JAVNAŠANTUNNUSTUS • 26. Bernard Kangro kirjanduspreemia sai Võrus sündinud ja üles kasvanud kirjanik Olavi Ruitlane oma äsja ilmunud romaani „Vee peal” eest.

Preemia anti Ruitlasele üle reedel, 18. septembril Võru Kreutzwaldi memoriaalmuuseumis Kangro 105. sünniaastapäevale pühendatud kirjanduspärastlõunal.

Kangro preemia annab Võru maavalitsus autorile, kes on Võrumaalt pärit või kelle looming on Võrumaaga seotud. „Vee peal” on Olavi Ruitlase värskeim teos, mis kirjeldab elu Võru linnas 1980. aastatel 12aastase poisi silmade kaudu. Raamatu keskmes on Tamula järv, kust peategelane kala püüdmas käib.

Kangro preemia žüriisse kuulusid tänavu Kersti Kattai Võru maavalitsusest, kirjandusteadlane Janika Kronberg, Võru keskraamatukogu teadur Arthur Ruusmaa, Võru gümnaasiumi õpetaja Merle Sulg ja ajakirjanik Liina Valper.

Ruitlase raamatu on hästi vastu võetud nii kriitikud kui  ka lugejad ning teos on tõusnud Rahva Raamatu müügiedetabelis esikohale. {fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD