Menu

.      

Politseiuudised (24.-26. aprill)

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Osa Võru politseile möödunud nädalvahetusel laekunud teadetest ja väljakutsetest:

24. aprillil kella 10 ajal sai politsei teate, et Võrus Jüri tänaval pakuvad kaks meest arvuteid müügiks. Politseil oli alust arvata, et kauplejate tegevus võib olla ebaseaduslik. Lisati ei ole sellisel tänavamüügil tihti garantiid selles osas, mida ostja endale tegelikult soetab. Patrull reageeris teatele, kuid ei leidnud Jüri tänaval kaupluse juurest kirjeldatud müügimehi. Kahele politseipatrullile anti ülesandeks ümbruskonnas patrullides mehi otsida, kuid see ei andnud niisamuti tulemusi. Kui kellelgi on pretensioone kahtlaste kaubitsejate suhtes, andke sellest politseile teada. Samuti hoidke võimalusel patrulli saabumiseni isikute liikumisel silma peal. Nii säilib võimalus, et kahtlustäratanud isikud pageda saavad ja nende tegevus kontrollimata jääb.

25.aprillil enne kella 17 laekus teade, et Võru-Põlva teel Kirumpää ristis tuli veokilt haagis küljest ning haagis sõitis teepiirdesse, mis purunes. Politsei selgitas, et inimesed viga ei saanud, vigastada sai vaid teepiire. Tekitatud kahju korvamise küsimust lahendab kindlustus. Politsei teeb pisteliselt kontrolle raskeveokitele ning need näitavad, et sageli esineb muuhulgas ka haakeseadmetes puudusi. Näiteks on haakeseadme kinnitus kas kulunud või osaliselt lahti. Ootamatult valla pääsenud haagise liikumissund on ettearvamatu ning kokkupõrkes näiteks vastutuleva autoga on õnnetuse tagajärjed enam kui kindlalt väga rasked. Autojuhi kohustuseks on enne sõitu asumist veenduda, et tema sõiduki tehnilise seisund vastab nõuetele ja on nii talle endale kui kaasliiklejatele ohutu.

24.aprillil kella 18.24 ajal juhtus liiklusõnnetus Võru vallas Võru - Põlva tee 6. kilomeetril, kus 38-aastane Lidia sõitis sõiduautoga Volkswagen Passat ette peateel liikunud sõiduautole Audi A6, mida juhtis 23-aastane Marti. Volkswageni ja Audi juhid ning Audis kaasreisijatena viibinud 43-aastane Meelis ja 20-aastane Rando toimetati haiglasse. Politsei selgitas, et autojuhid olid kained ning kasutasid turvavarustust nõuetekohaselt. Kas turvavööd olid kinnitatud ka kaasreisijatel, seda selgitatakse. Juhtunu uurimiseks käib menetlus.

25.aprillil pöördus politseisse naine, kes leidis musta värvi mobiiltelefoni Nokia. Telefon võeti hoiule politseisse, et selle omanik välja selgitada.

25.aprillil kella 22.55 paiku teatati, et enne Haanjat on üks sõiduk teelt välja sõitnud. Kraavis olevat masinat näinud teine autojuht peatas oma sõiduki, et olukorrast kohe parem ülevaade saada. Masinas istus auto omanik, kes tundus olevat joobes. Ta üritas autost välja saada ning samas ka edasi sõita. Politsei  tuvastas autos olnud mehel alkoholijoobe, viga ta ei olnud saanud. Mees toimetati ära Võrru ning avariiline sõiduk teisaldatakse esimesel võimalusel kraavist ära.

26.aprilli südaööl teatati, et Navi külas majas on joobes mees, kes lärmab ega anna kellelegi rahu. Politsei viis ta kodurahu huvides kainenema.

26.aprillil kella 5.45 ajal teatati, et Võru vallas ühes majapidamises tuli mees naisele kallale. Peres pidavat olema ka kolm väikest last. Politseile anti kohapealt lisainfot, et mees olevat küll kaine, ent agressiivne. Lisati olevat ta majal väidetavasti ukselingid eest võtnud, et keegi välja ei pääseks. Politsei sekkus olukorra lahendamiseks ning selgitas, et tüli oli tekkinud abielupaari vahel. Väidetavasti olnud mees ka naise suhtes vägivaldne. Mees lahkus naise juurest, et tüli edasi ei hargneks. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26.aprillil kella 22.30 paiku teatati, et Antslas ühes majapidamises on peretüli. Politsei selgitas, et joobes pereisa oli koju tulnud ja naisega tüli norinud. Tüli lahutama tulnud kahele teismeliseeas perepojale lõi isa käega näo piirkonda. Arstiabi keegi ei vajanud. Politsei viis joobes mehe sündmuskohalt arestimajja, täpsemad asjaolud selgitatakse edasise uurimise käigus.

Nädalavahetusel andsid liikluses tooni joobes juhid:

25.aprillil kella 22.45 ajal pidas politsei Jüri tänaval kontrollimiseks kinni Mazda, mille roolis oli alkoholi tarvitanud ja juhtimisõiguseta 26-aastase Andre. Mees kõrvaldati juhtimiselt ja tema suhtes alustati menetlust.

26.aprillil kella 3.15 paiku pidas politsei Kose teel kontrollimiseks kinni Opel Vectra, mille roolis oli alkoholi tarvitanud ja juhtimisõiguseta 19-aastane Gert. Tema suhtes käivitati menetlus. Umbes pooleteise tunni möödudes pidasid piirivalvurid Meremäe külas kinni Peugeot’, mille roolis oli alkoholijoobes 40-aastane Leho. Temagi suhtes käivitati menetlus. Veel poole tunni möödudes tabas piirivalve Misso vallas Toyota Land Cruiseri roolist alkoholijoobes Tormi. Jällegi järgnes talle karistuse määramiseks menetlus.

26.aprilli hommikul kella 9.45 ajal pidas politsei Luha tänaval kontrollimiseks kinni BMW, mille roolis oli alkoholijoobes 25-aastane Siim.

26.aprillil kella 10.45 ajal laekus teade, et Parksepa poe juures Kesk tänaval on auto, mille juht võib olla joobes. Viimane olla äsja poodi läinud. Edasi istus mees autorooli, sõitis mõne meetri edasi, peatas auto ja jäi magama. Politsei kõrvaldas Volkswageni roolist mehe, kel tuvastati alkoholijoobe. Ta viidi esialgu kainestusmajja ning sõiduk teisaldati tasulisse parklasse.

26.aprillil kella 13.05 ajal teatati politseile, et Kose alevikus liigub ilmselt joobes juht. Politsei pidas Võrus Kose teel kirjeldatud Opeli kinni ning kõrvaldas roolist alkoholijoobes juhi.

26.aprillil kella 16.40 ajal pidas politsei Rõuge vallas  kinni Volkswageni, milles roolis oli joobes ja juhtimisõiguseta Ahti.

20 PÄEVA ENIMLOETUD