Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 31 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 31 joobes sõidukijuhti.

Kõik tabatud juhid olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Päevaga said liikluses vigastada kolm inimest

Pühapäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada kolm inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 14.11 Kuressaares Tallinna tänav 63A maja juures, kus 24-aastane mees sõitis Volkswagen Passatiga otsa ülekäigurajal teed ületanud 51-aastasele naisele. Jalakäija sai vigastada ka kiirabi viis ta Kuressaare Haiglasse, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 14.55 Jõhvis Rakvere tänav 11 maja juures, kus seni tuvastamata naine ületas keelatud kohas sõiduteed otse talle lähenenud liinibussi Vanhool T 917 eest. Jalakäija tõttu järsult pidurdanud bussis kukkusid 53-aastane naine ja 10-aastane poiss, kes mõlemad said vigastada ja kiirabi viis nad Ida-Viru Keskhaiglasse.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD