Menu

.      

Eesti vanglates ja arestimajades on vange kokku 2477

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

8. juuli seisuga oli Eesti vanglates ja arestimajades vange kokku 2477, kellest süüdimõistetuid on 1979 ja vahistatuid 498. Avavanglas viibib 160 inimest ning kriminaalhooldusaluseid on kokku 4187. 

Möödunud nädalal laekus Tallinna Vanglale viis teadet kriminaalhooldusaluse kuriteokahtluse kohta: kaht hooldusalust kahtlustatakse isikuvastastes kuritegudes, üht isikuvastases ja üht liikluskuriteosning üht varavastase kuriteo katses. 

Tartu Vanglale laekus kaks teadet kriminaalhooldusaluse kuriteokahtluses: üht hooldusalust kahtlustatakse isikuvastases ning üht avaliku korra vastases ja äriühinguga seotud kuriteos. 

5. juuli õhtuse loenduse ajal keeldus varem ohtlikuks hinnatud vang käeraudade paigaldamisest. Ametnikud sisenesid kambrisse ja panid vangi käed raudu. Kambri ülevaatuse ajal lõi vang ametnikku küünarnukiga. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu ja fikseerisid ta ülevaatuse ajaks. Ametnikud ei saanud viga. 

Viru Vanglale laekus neli teadet kriminaalhooldusaluse kuriteokahtluse kohta: üht hooldusalust kahtlustatakse mõrvas, üht isikuvastastes kuritegudes, üht isikuvastases kuriteos ning üht avaliku korra vastases ja isikuvastases kuriteos. 

3. juulil suri 47-aastane vang raske haiguse tagajärjel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD