Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 29 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kõik tabatud juhid olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Teedel ja tänavatel juhtus reedel viis tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga üheksa inimest, nende seas kaks last.

Esimene õnnetus juhtus kella 10.39 ajal Tallinnas Pärnu maantee ja Georg Otsa tänava ristmikul, kus Volkswagen Golf Variandi roolis olnud 21-aastane mees eiras teeandmiskohustust ja sõitis otsa peateel liikunud kiirabiautole, mis kiirustas väljakutsele, teatas siseministeerium BNS-ile. Sündmuskohalt toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse nii kiirabiautot juhtinud 32-aastane mees kui ka 42- ja 23-aastane naismeedik. Volkswageni juht ja sõidukis kaasreisijana viibinud 19-aastane neiu viidi aga Ida-Tallinna keskhaiglasse.    

Teine õnnetus juhtus kella 14.35 ajal Pärnumaal Põhja-Pärnumaa vallas Võidula külas Rõusa-Käru tee 4. kilomeetril, kus purjus 46-aastane mees kaldus Volvo V40-ga paremale teepeenrale ja sõitis otsa 68-aastasele mehele. Sõiduauto juht ei peatunud, vaid põgenes sündmuskohalt ning sõitis Tallinn-Rapla-Türi maantee 62. kilomeetril teelt välja. Kiirabi viis jalakäija Pärnu haiglasse.   

Kolmas õnnetus juhtus kella 16.46 ajal Tallinnas Tuukri ja Filmi tänava ristmikul, kus Toyota Yarise roolis olnud 68-aastane mees keeras vasakpöördega Filmi tänavale ja põrkas kokku jalgrattaga vöötrada ületanud purjus 31-aastase naisega. Kiirabi viis jalgratturi Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 17.47 ajal Tallinnas Viljandi maanteel, kus 14-aastane noormees kukkus rolleriga parempööret sooritades vasakule küljele. Kiirabi viis mopedisti Tallinna lastehaiglasse.

Viies õnnetus juhtus kella 18.30 ajal Narvas Mõisa tänaval, kus 9-aastane tüdruk sõitis jalgrattaga reguleerimata ülekäigurajal külje pealt sisse Volkswagen Touaregile, mida juhtis 28-aastane naine. Kiirabi viis väikse ratturi Narva haiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Ka laupäev on juba toonud esimese inimkannatanuga liiklusõnnetuse. Kella 3.24 ajal ei tulnud Tartumaal Peipsiääre vallas Selgise külas 22-aastane purjus mees toime mopeedi juhtimisega ja kukkus. Kiirabi viis mopeedijuhi Tartu Ülikooli kliinikumi.

Põhja prefektuurist on ärandatud valge 2016. aasta Lexus RX450H, riikliku numbrimärgiga 777EAA.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD