Menu

.      

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 27 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Üks juht oli tarvitanud uimasteid ning 26 olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Laupäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada neli inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kella 20.05 paiku Harjumaal Harku vallas Klooga maantee 7 maja juures, kus Volvo V70, mida juhtis 60-aastane mees, sooritas vasak pööret, kui toimus kokkupõrge peateel otse liikunud kahe mopeedidega Aprilia SX50, mida juhtisid 14-aastased poisid. Mõlema mopeedi juhid toimetati SA Tallinna Lastehaiglasse, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kella 23.01 paiku Tallinnas Viadukti 42a maja juures, 20-aastane mees kaotas kontrolli oma BMW 520i üle ning auto paiskus eraldussaarele, kus sõitis otsa tänavavalgustuse metallistpostile ning sealt edasi vastassuunavööndisse. Juht ja temaga koos sõitnud 19-aastane naine toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD