Menu

.      

Päevaga said liikluses vigastada kolm jalgratturit

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Eesti eri paigus said pühapäeval kolmes raskes liiklusõnnetuses kokku vigastada kolm jalgratturit. 

Esimene õnnetus juhtus kell 10.22 Tartumaal Tartu vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 110. kilomeetril, kus 72-aastane mees sõitis jalgrattaga vasakpööret sooritades otsa möödasõidul olnud BMW 318I-le, mida juhtis 19-aastane mees. Jalgrattur toimetati Tartu Ülikooli  Kliinikumi kontrolli. Jalgrattur kaitsekiivrit ei kandnud, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 13.07 Võru Kose tee 9a maja juures, kus jalgrattaga kergliiklusteel sõitnud alkoholijoobes 60-aastane mees kaotas ratta üle kontrolli ja sõitis paremale teelt välja kraavi. Jalgrattur toimetati Tartu Ülikooli  Kliinikumi kontrolli. Jalgrattur kaitsekiivrit ei kandnud.

Kolmas õnnetus juhtus kell 16.19 Harjumaal Anija vallas Kaunissaare külas, kus 92-aastane mees sõitis jalgrattaga otsa tee servas asuvale liiklusmärgipostile ning kukkus. Jalgrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Esialgsetel andmetel jalgrattur kaitsekiivrit ei kandnud.

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 28 joobes sõidukijuhti.

Üks juht oli tarvitanud uimasteid ning 27 olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD