Menu

.      

Kohus mõistis pussitaja tingimisi vangi

  • Kirjutas BNS

Võrus rüseluse käigus noa haaranud ja sellega kaaslast korduvalt tabanud Andrusele (31) mõistis Tartu maakohus kaks aastat ja kaheksa kuud tingimisi vangistust, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Tartu maakohus arutas kriminaalasja 25. novembril ja kuulutas 28. novembril välja otsuse, millega tunnistas Andruse süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises, kui sellega on põhjustatud oht elule.

Süüdistuse kohaselt tarvitas Andrus tänavu 16. märtsil Võrus oma korteris koos kahe teise mehega alkoholi. Öösel tekkis Andrusel ühe kaaslasega tüli ja rüselus, mille käigus haaras Andrus kööginoa ja lõi sellega korduvalt kannatanut, tabades teda kaela, reide ja kehasse. Teoga põhjustas mees kannatanule eluohtliku tervisekahjustuse.

Karistuseks mõistis kohus Andrusele neli aastat vangistust, mida vähendati kriminaalmenetluse seadustiku alusel kahe aasta ja kaheksa kuuni. Karistusaja hulka arvestati kaks päeva, mil mees viibis eelvangistuses. Karistus liideti talle Tartu maakohtu 2017. aasta 7. veebruari otsusega mõistetud ärakandmata karistusega, millega määrati mehele rahaline karistus 1000 eurot. Seega jääb Andrusel liitkaristusena kanda kaks aastat, seitse kuud ja 28 päeva vangistust, mida ei pöörata täitmisele tingimusel, et ta ei pane kolme aasta pikkuse katseaja vältel toime uut kuritegu ning järgib talle sätestatud kontrollnõudeid.

Samuti tuleb süüdimõistetul tasuda menetluskulud. Pole veel teada, kas kohtuotsus edasi kaevatakse. Süüdimõistetule määratud katseaeg algas alates kohtuotsuse väljakuulutamisest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD