Menu

.      

Mullu hukkus liikluses 52 inimest

  • Kirjutas BNS

Foto: Aigar Nagel

Eelmisel aastal juhtus 51 surmaga lõppenud liiklusõnnetust, milles hukkus 52 inimest.

Maanteeameti andmetel oli õnnetusi, kus lisaks hukkunutele oli ka vigastatuid 15, milles sai vigastada kokku 33 inimest. Ühes liiklusõnnetuses hukkus korraga kaks liiklejat.

Surmaga lõppenud liiklusõnnetustest enamus 35 ehk 69 protsenti juhtus maanteel. 16 liiklusõnnetust juhtus asulas, neist suurlinnades 10, sealhulgas Tallinnas kaheksa, Tartus ja Narvas üks.

Hukkunutega liiklusõnnetustest oli eelmisel aastal enim kokkupõrkeid, kokku 20 ehk 39 protseneti kõikidest surmaga lõppenud õnnetustest, millest ühes kokkupõrkes hukkus kaks inimest.

Ühesõidukiõnnetuste puhul oli valdavalt tegemist teelt väljasõiduga 16 ja 13 õnnetust juhtus jalakäijatega. Kaks inimest hukkus muus liiklusõnnetuses – ühel juhul suri bussis kukkunud sõitja ning teisel juhul hukkus üks autos olnud sõitja põdrale otsasõidu tagajärjel.

Kõikidest surmaga lõppenud liiklusõnnetustest 19 ehk 37,3 protsenti, oli õnnetuse puhul üks osalejatest joobes.

Liiklusõnnetuses osalenud sõidukijuhtidest oli tarvitanud alkoholi 13 juhti, sealhulgas kahel juhil tuvastati ka narkootilise aine tarvitamine ning üheksa ehk 69,2 protsenti sõidukijuhtidest olid kriminaalses joobes.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD