Menu

.      

Päästeliit: ettevaatust tule, alkoholi ja viirusega

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne FOTO: Pixabay

Et jaanipühad mööduks võimalikult turvaliselt, kutsuvad Päästeliit ja Ergo kindlustus eestimaalasi üles säilitama kainet mõistust tule tegemisel ja pidutsemisel ning arvestama jätkuva koroonaohuga.

Igal aastal saavad Eesti päästjad jaanipühade ajal hulga väljakutseid, mis on seotud tulega hooletu ümberkäimise ja alkoholi kuritarvitamise tagajärjel tekkinud õnnetustega. Kindlustusseltsid tegelevad jaanipäevajärgselt mitmete tuleõnnetustest või ettevaatamatusest tingitud kahjudega. Juhtumite kulud võivad halvemal juhul ulatuda kümnete tuhandete või lausa saja tuhande euro piiresse.  

„Viimastel nädalatel inimeste käitumist jälgides tundub, et koroonaoht oleks justkui möödas, kuigi tegelikult see nii ei ole. Siiras soovitus on tähistada jaanipäeva seekord väiksemas pere- või sõprade ringis. Oluline on teha endale selgeks ohutu lõkketegemise põhitõed ning olla pidutsevate kaaslaste mõistusehääleks,“ ütles Päästeliidu juhatuse esimees Piia Kallas.

Ergo kindlustuse hinnangul teeb erinevatest õnnetusjuhtumitest rahaliselt kõige enam kahju jätkuvalt tuli - tuleõnnetuste arv moodustab kõigist kahjujuhtumitest küll vaid kaks protsenti, kuid rahaliselt moodustab selliste kahjude hüvitamine 25 protsenti. 

„Meenub juhtum, kus põlema läinud grillist liikus tuli tugeva tuulega kiirelt edasi elumajja. Tulekahju tagajärjel kahjustatud hoone vajas põhjalikku remonti, mistõttu juhtumi kogukulud, lisaks pereliikmete emotsionaalsele kahjule ulatusid 70 000 euroni,“ kirjeldas Ergo kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts, kuidas väiksest tulekoldest on alguse saanud ulatuslik tulekahju.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD