Menu

.      

Politsei video: Klubiomanik keeldus politseile uksi avamast

  • Kirjutas Lõuna prefektuur
Võru politseipatrull kontrollis öösel pärast südaööd ühte Võru meelelahutusasutust, mille kohta oli eelnev info, et seal võib toimuda avalik üritus. Vastavalt Vabariigi Valituse korraldusele on pärast keskööd meelelahutusasutustes viibimine klientidele keelatud. Eelneval päeval vestlesid Kagu jaoskonna politseinikud meelelahutusasutuse omanikuga ja osutasid tähelepanu kehtivatele piirangutele.
 
Öösel asutust kontrollima saabunud politseipatrull avastas, et asutuse uksed on seest suletud, inimesed ei pääse välja ning sees toimub kaklus. Korraldustele uks avada ei reageeritud, mistõttu kutsus politsei kohale päästjad, kes ukse avasid. Sees toimus pidu, kus oli kohal ligi sada inimest ning politsei edastas suulise viibimiskeelu, andes sellega inimestele kohustuse lahkuda. Klubi omanik keeldus igasugusest koostööst ning takistas politsei tegevust.
 
Abijõududena kutsuti Tartust ja piirilt kohale kiirreageerijad, kes lasid diskoril muusika välja lülitada ja suhtlesid klubis olevate seltskondadega, andes korralduse pidutsemine lõpetada ja lahkuda.
 
- Aitäh inimestele, kes sellest aru said ja sammud kodu poole seadsid!
 
Paraku leidus siiski mitmeid inimesi kes politseinike korraldusi eirasid ega tahtnud kuidagi aru saada miks ei ole pidutsemine viiruse niivõrd jõulise leviku juures lubatud.
 
Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba ütleb, et hoolimatus inimeste tervise ja selle hoidmiseks kehtestatud piirangute rikkumine on äärmiselt vastutustundetu ning ükskõikne suhtumine inimeste tervisesse võib kaasa tuua veel suurema nakatumise ja rangemad piirangud, mida me kõik tahame tegelikult vältida. „Meil on sellest aastast juba kõikjal Eestis näiteid, kus pidudest ja suurematest inimeste kogunemistest on kasvanud koroonakolded, kus nakatunuid on väga palju. Kevadel olid sellisteks kolleteks Kuressaare ja Võru, alles suve lõpus meelelahutusasutus Jõhvis. Viiruse leviku tõkestamiseks on vaja kõigi ühist pingutust, sealhulgas peaks iga inimene kontakte teiste inimestega vähendama, kandma avalikus kohas maski ja vältima kohti, kus distantsi hoida ei ole võimalik,“ kutsus Turba üles.
 
Politseile teadaolevalt on üritus planeeritud kahepäevasena ning jätkub täna õhtul.
 
Politsei suhtleb kohaliku omavalitsuse ja Terviseametiga, et vältida olukorra kordumist. Info ja materjalid toimunud piirangute rikkumise kohta edastame Terviseametile ja kohalikule omavalitusele.

20 PÄEVA ENIMLOETUD