Menu

.      

Politsei tabas Rõuges Ööbikuoru keskuses vandaalitsenud mehe

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru politseinikud tuvastasid mehe, kes ööl vastu 3. veebruari lõhkus Rõuges Ööbikuoru keskuses akna ning lahkus siis sündmuskohalt.

Sündmused said alguse ööl vastu 3. veebruari, kui häirekeskusesse helistanud Ööbikuoru keskuse haldaja andis teada, et maja on läinud häiresse ning arvatavasti on hoonesse sisse murtud. Teatele reageerinud politseipatrull kedagi sündmuskohalt vahetult ei tabanud, küll tuvastasid nad ühes haldajaga, et hoonel oli lõhutud üks aken. Lähemal uurimisel sai kinnitust seegi, et vandaalitsemine piirdus õnneks vaid akna lõhkumisega ning majas sees käidud ei oldud.

Võru piirkonnapolitseinik Hans Saarniit rääkis, et maja haldaja hindas talle tekitatud kahju suuruseks 500 eurot ning juhtunu täpsemate asjaolude ja kahjutekitaja välja selgitamiseks alustas politsei süüteomenetluse. „Järgnevate päevade jooksul vaatasid politseinikud üle piirkonda jäävate valvekaamerate salvestised, suhtlesid kohalike inimeste ja laiemalt kogukonnaga, kelle käest õnnestus koguda väärtuslikku infot ja vihjeid võimaliku vandaalitseja kohta. Tänuväärseid tähelepanekuid laekus meile ka valla sotsiaalmeedia postituse peale. Sündmuskohainfot ning uurimise käigus kogutud teavet ning vihjeid analüüside jõudsid uurijad veendumusele, et teos on alust kahtlustada 31-aastast meest, kes politseile erinevate isiku- ja varavastaste süütegude tõttu varasemast tuttav,“ kirjeldas piirkonnapolitseinik.

Mees võttis süü omaks ning tunnistas purjuspäi aknalõhkumise üles. „Ta kahetses ning kinnitas, et keskuse akna lõhkumine ei olnud tal kuidagi etteplaneeritud vaid alkoholi tarvitamise tagajärjel tehtud eksimus. Kuigi mees ausalt oma teo üles tunnistas, tuleb tal siiski tekitatud kahju korvata ja väärteomenetluses määratav karistus vastu võtta,“ lisas Saarniit.

Piirkonnapolitseiniku sõnul on märkimisväärne, kuidas kohalikud selle sündmuse lahendamisel kokku hoidsid ja politseinikele väärtuslikku infot ja oma tähelepanekuid jagasid. „See on märk tugevast kogukonnast, kus väärtused, tõekspidamised ja ühiskonnas kokkulepitud reeglid on au sees ning kogukond panustab ühes politseinike ja ettevõtjatega turvalise kodukoha säilimisse,“ rõhutas ta.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD