Menu

.      

Suitsu- ja vingugaasiandur päästis taaskord mitu inimelu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Suitsu- ja vingugaasiandur päästis taaskord mitu inimelu

Möödunud nädalal päästis suitsu- ja vingugaasiandur taaskord mitu inimelu, kusjuures õnnetusjuhtumid olid põhjustatud nii tervisriketest kui ka alkoholi tarvitamisest, teatas G4S. 

Kaks õnnetust toimus Põlvamaal. Ühe juhtumi puhul üritas G4S pärast suitsu- ja vingugaasianduri edastatud häiret omanikuga ühendust saada, kuid ebaõnnestunult. Info edastati kontaktisiku naabrile, kes kohapeal nägi, et maja on suitsu täis ja peremees on põletusjälgedega riietega maja sees. 

Patrullekipaaži saabudes selgus, et eakas mees läks terviserikke tagajärjel riietega vastu kuuma elektripliiti ning kõrvetas ennast ära. Kiirabi võttis mehe kaasa, sest riided sulasid talle selga.

Teise Põlvamaal toimunud juhtumi puhul päästis inimese hullemast naabri suitsu- ja vingugaasiandur Nublu, mis registreeris häire. Häirele reageerinud patrullekipaaž nägi kohale jõudes, et majas on tulekahju. Maja esimesel korrusel ühes korteris jäi joobes isik magama ja tal läks midagi põlema. Suits läks ülesse anduriga kliendi korterisse. Päästeamet tegeles tulekahju kustutamise ja kiirabi inimeste abistamisega. Anduriga korteris oli kõik korras.

“Sarnane juhtum oli möödunud nädalal ka Tallinnas. Esimese korruse korteris kärssama läinud toidu tõttu levis suits ülemisse korterisse ja sealt tuli häire. Need juhtumid näitavad selgelt, miks suitsu- ja vingugaasiandurid on olulised. Kui suits jõuab naabrini on teie korteris kahjud juba suured või on tulekahju saanud kellegi jaoks fataalseks,” selgitas G4S-i kommunikatsioonijuht Maxim  Tuul. 

Peetris piirdus õnnetus samuti vaid toidukõrbemisega. Nublu kliendi korterist registreeriti tulekahjuhäire. Turvatöötaja objektile jõudmisel selgus, et korteri peremeest tabas terviserike ja ta oli põrandale kukkunud ning pliidile jäänud toit läks kõrbema. Kliendi tervisliku seisundi hindamiseks kohal käinud kiirabi otsustas mehe läbivaatusele toimetada.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD