Menu

.      

Pühapäeval ei juhtunud ühtegi rasket liiklusõnnetust

  • Kirjutas BNS

Politsei andmetel ei juhtunud pühapäeval ühtegi sellist liiklusõnnetust, milles inimesed oleksid vigastada saanud. 

Tegemist on tänavu juba viieteistkümnenda raskete liiklusõnnetusteta päevaga. Esimene selline päev oli 25. jaanuaril, teine 26. jaanuaril, kolmas 29. jaanuaril, neljas 10. veebruaril, viies 21. veebruaril, kuues 25. veebruaril, seitsmes 5. märtsil, kaheksas 10. märtsil, üheksas ja kümnes 22. ja 23 märtsil, üheteistkümnes 26. märtsil, kaheteistkümnes 2. aprillil, kolmeteistkümnes 3. aprillil ja neljateistkümnes 21. aprillil.

Mullu oli 17 niisugust päeva, mil raskeid liiklusõnnetusi ei juhtunud.

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 18 joobes sõidukijuhti.

Kaks juhti olid tarvitanud uimasteid ning 16 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD