Menu

.      

AS Põlva Haigla plaanib võrgustumislepingu allkirjastada järgmise aasta jooksul

Eile Põlvas toimunud teaduspäev „Meie tervis ja tervishoid”, mis kulmineerus paneeldiskussiooniga Kagu-Eesti arstiabi korraldusest.	Foto: KADI ANNOM

MEDITSIIN • Eile toimus Põlvas teaduspäev „Meie tervis ja tervishoid”, kus räägiti aju plastilisusest, e-lahenduste abil peavalude uurimisest ja sellest, kuidas riigid tagavad oma kodanike tervise. Teaduspäev kulmineerus paneeldiskussiooniga Kagu-Eesti arstiabi korraldusest. Arutelus kõneldi haiglate võrgustumise kogemustest ning perspektiividest. Teaduspäeva raames astusid üles Toomas Asser ja Kati Toom. Haiglate võrgustumise kogemuste ja perspektiivide teemal võtsid sõna ASi Põlva Haigla tegevdirektor Koit Jostov, SA Tartu Ülikooli Kliinikum juhatuse liige Mart Einasto ning ASi Lõuna-Eesti Haigla juhatuse liige Arvi Vask, diskussiooni modereeris Põlva maavanem Igor Taro.

„2014. aastal sõlmiti võrgustumisleping Tartu ülikooli kliinikumi ja Lõuna-Eesti haigla vahel, siis alguse saanud areng kestab tänaseni. Meil olid kliinikumiga sarnased arusaamad, mistõttu sai tehtud niisugune otsus. Sellest ajast saati on kogu ravi arenenud ja see areng kestab. Koos võõrkapitaliga on viimase kolme aasta jooksul tehtud investeeringuid kolme miljoni euro ulatuses,” rääkis Vask Lõuna-Eesti haigla arengutest alates võrgustumislepingu allkirjastamisest.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED