Menu

.      

Ehitus5ECO lõpetas Põlva riigigümnaasiumi ehitustööd

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ehitusfirma Ehitus5ECO OÜ on lõpetanud Põlva uue riigigümnaasiumi ehitustööd, mille maksumus oli ligi 3,1 miljonit eurot.

"Ehitustööd on lõppenud, praegu käivad möbleerimis- ja sisustustööd," ütles hoone haldaja Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNS-ile. Õppetöö peaks uues koolis algama tuleva aasta jaanuaris.

Kokku 2300-ruutmeetrine riigigümnaasium rajati 1963. aastal valminud internaadihoone asemele. Ehitamisel pöörati tähelepanu kaasaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ning energiasäästlikkusele, teatas RKAS ehituse alguse järel.

RKAS-i juhatuse esimehe Urmas Somelari sõnul on Põlva riigigümnaasium unikaalne arendusprojekt, millest saadav kogemus võib saada määravaks avalike hoonete tulevikulahenduste väljatöötamisel.

Hoone projekteeris AS Resand ja selle arhitekt on Pille Pärn. Põlva tulevase riigigümnaasiumi ehitustööde maksumus on 3,08 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Töid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERDF) ning riigieelarve vahenditest.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED