Menu

.      

Narkojõuk astus Põlvas kohtu ette

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Tartu maakohtu Võru kohtumajja Põlvas kogunesid esmaspäeva hommikul kaks ehitajat, kaugsõiduauto juht, operaator, töötu ja lapsehoolduspuhkusel ema - kõik need kuus isikut on vähemal või rohkemal määral seotud 120,5 grammi amfetamiini käitlemisega, millest suur osa jõudis ka Põlvasse, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Narkojõugu varustaja oli teadaolevatel andmetel Tallinnast pärit kodakondsuseta Vitali Kremez, kes jagas korduvalt kokku üle 120 grammi amfetamiini Renet Haamerile ja tema kaaslastele. Amfetamiinikoguseid jagas varem kriminaalkorras karistamata Kremez süüdistuse kohaselt oma kodus.

Haamer käis Kremezi juures eelmisel aastal mitu korda. Kõik juhtumid jäid eelmise aasta mai- ja juunikuusse. Edasitoimetatud koguste suurused oli tavaliselt 15 ja 20 grammi. Esimene suurem vahetus toimus süüdistuse järgi 5. mail, kui Haamer käis koos Aleksandr Karlaše ja Jaanis Sepaga Kremezi juures, kes andis neile 20 grammi amfetamiini. See toimetati edasimüügiks Põlvasse, kirjutab leht.

Samuti kuulus narkojõuku Tartumaalt pärit Silver Lehtla, kes käis koos Haameriga Kremezi juures teadaolevalt kolm korda. 30. mail tõi ta kaasa 15 grammi, 2. juunil sama koguse ja 6. juunil 15,52 grammi amfetamiini, mis hiljem edasi jagati.

Prokurör tegi ettepaneku arutada kohtuasja kokkuleppemenetluses, sest prokuratuuris on sõlmitud kokkulepe kõigi kuue süüdistatava, nende kaitsjate ja prokuröri vahel. Kohus võttis ettepaneku arutamiseks väikese pausi ning tuli kümne minuti pärast uuesti kokku. Asja arutatigi edasi kokkuleppemenetluse alusel.

Tartu maakohus tunnistas kokkuleppemenetluses Renet Haameri (39), Silver Lehtla (34), Aleksandr Karlaši (41), Jaanis Sepa (28), Aliis Kure (39) ja Vitali Kremezi (46) süüdi suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises. Haamer mõisteti lisaks süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis. Haamerile mõistis kohus viieaastase vangistuse, millest kantuks loetakse eelvangistuses viibitud neli päeva. Vangistusest tuleb tal kohe kanda üks kuu, ülejäänu mõisteti Haamerile tingimisi viieaastase katseajaga, mil ta peab täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Lisakaristusena võeti Haamerilt viieks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus.

Lehtlale mõisteti nelja-aastane vangistus, millest kantuks loetakse eelvangistuses viibitud kolm päeva. Karistus mõisteti talle tingimisi viieaastase katseajaga. Karlašile mõisteti kolmeaastane tingimisi vangistus neljaaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Sepale ja Kurele mõisteti kolme aasta ja kuue kuu pikkune tingimisi vangistus neljaaastase katseajaga, mille jooksul peavad nad täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Kremezile mõisteti kolmeaastane vangistus, mille hulka arvatakse eelvangistuses viibitud kaks päeva. Vangistus mõisteti Kremezile tingimisi kolme aasta ja kahe kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Haamerilt mõisteti ka välja süüteoga saadud vara konfiskeerimise asendamiseks 640 eurot. Menetluskuludena tuleb süüdistatavatel tasuda 1324 kuni 2647 eurot. Lehtla, Sepp ja Kremez on varem kriminaalkorras karistamata. Teised süüdistatavad on varem karistatud.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED